Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Gond,ha aggódom a páromért?

Gond,ha aggódom a páromért?

Figyelt kérdés

Páromnak tegnap reggel a szájpadlásán kijött egy kb 2 ujjnyi vastag duzzanat. Panaszkodik, hogy fáj neki ha nyel vagy eszik. Beszélni is alig tud. Ma még szabadságon van, de holnap már mennie kell dolgoznia.

Mivel építőiparban van, így rengeteg port nyel le, 12 órákat lenyom és nem lesz ideje gyógyszereket bevenni vagy el is felejti bevenni.

Ezért azt mondtam neki hogy a háziorvossal írassa ki magát a hétre táppénzre. Itthon jobban tudna gyógyulni szerintem.

De ő holnap be akar menni dolgozni azért hogy a főnökének elmondja mi a baja és azt hiszi az majd haza fogja küldeni a munkából.

Szerintem nem fogja hazaküldeni és félek hogy még baja lesz a sok portól. Mit tegyen? Kiírják táppénzre emiatt?

Tényleg nem szép a duzzanata, fáj neki csak pépeset bír enni. Attól fél a munkahelye nem hiszi el, hogy nincs jól. Mintha direkt húzni akarná a szabikat. Sajnos szabit nem hosszabíthat.

2023. máj. 18. 12:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
A parod egy hulye.
2023. máj. 18. 12:59
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Mihamarabb menjen el orvoshoz.

A főnöke biztos nem fogja hazaküldeni. Szabadság alatt nem akart elmenni?

2023. máj. 18. 13:13
 3/11 A kérdező kommentje:
Csak tegnap reggel kezdett el neki púposodni, pici pukli volt rajta, ma reggel lett ennyire nagy :/
2023. máj. 18. 13:20
 4/11 anonim ***** válasza:
12%
Akkor menjen holnap dolgozni. Hétfőig majd meglátjátok, mi lesz.
2023. máj. 18. 13:21
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt kéne kombinálni, hogy mit reagál a főnöke, hanem azonnal elmenni orvoshoz. Pont ebből az utolsó pillanatig halogatásból lesz a baj.
2023. máj. 18. 13:21
 6/11 anonim ***** válasza:
28%
Orvos egyáltalán látta??
2023. máj. 18. 14:10
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem gond, ha aggódsz, szerintem természetes, ha a felek aggódnak egymásért.

Ráadásul azért az, ha már enni, meg nyelni is alig tud, nem valami elbagatelizálható dolog.

Ez a munkahelyi játszmázás meg éretlen. Oké, értem én, hogy építőipar, és ott azért a vezetők elég túlnyomó többsége nem az előrelátásáról, emberségéről, és empátiájáról híres, de mondjuk talán pont ezért nem kéne ilyen játszmákba belemenni.

Az egészség meg olyan dolog, amiből nincs másik. Ha egyszer nagyon elszúrja az ember, lehet, hogy már soha nem lehet teljesen helyrehozni.

Egyébként van egy olyan kitétel a munka törvénykönyvében (nem szó szerint fogom idézni), hogy a munkavállaló köteles munkára alkalmas állapotban megjelenni a munkavégzés helyszínén, és amennyiben ez nem lehetséges, annak tényéről köteles a munkáltatót értesíteni. Nos, ha valakinek már ekkora elváltozások vannak a testén, és már a normális étkezése sem kivitelezhető, akkor az egy fizikai munkát végző egyénnél az én fogalmaim szerint nem alkalmas a munkára.

Másik dolog, bár ehhez kapcsolódik, hogy az egyén saját maga felelős az egészségéért. A főnöknek nem feladata hazaküldeni az alkalmazottat. Az alkalmazottnak feladata felmérni, hogy egészséges-e, és ha ebben kételye van, vagy alapos gyanúja merül fel, hogy bizony beteg, akkor az ő feladata és felelőssége egyrészt erről a munkáltatót értesíteni, másrészt pedig a háziorvost, vagy a megfelelő szakorvost felkeresni.

2023. máj. 18. 14:12
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
... és természetesen orvoshoz nem pusztán a "táppénz" miatt megy el az ember, hanem azért is, hogy a megfelelő kezelést megkapja. Mert lehet, hogy anélkül nem, vagy csak nagyon nehezen gyógyulna. Ezért sem érdemes elhalogatni.
2023. máj. 18. 14:13
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha ekkora kelés lenne a számban, azonnal rohannék az orvoshoz, nem azon agyalnek, hogy mit fog szólni a főnököm....
2023. máj. 18. 14:32
 10/11 anonim ***** válasza:
86%
Orvos. Szájüregi daganat is lehet rossz esetben
2023. máj. 18. 14:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!