Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tegyek, ha frusztrálnak a...

Mit tegyek, ha frusztrálnak a munkatársaim?

Figyelt kérdés
Rettenetesen fel tudnak idegesíteni. Hiába írom le, hogy hibát találtam egy folyamatban, mi a hiba, ők ezen átnéznek, mert meg sem értik, hogy mi a probléma és még engem néznek hülyének. Mi a teendő? Hogyan tudnám ezt elengedni? Csak a felmondás működik?

2023. ápr. 26. 17:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mivel foglalkozol, de lehet szimplán csak sz*rnak bele, és nem akarnak vele foglalkozni. Nekem pl anno egy gyári melóba volt ilyen, hogy hajtottak, mint a hülyék én meg megmondtam, hogy nem darabszámba vagyunk fizetve nem fogok meggebedni a cég miatt elhihetitek. Nemsokkal ezután ott is hagytam a p*csába a céget mondjuk. Szerintem, ha nem ez a probléma keresése, és kijavítása a feladatod, akkor ne is foglalkozz vele, ha meg igen magyarázd el nekik próbálj kommunikálni velük, hisz emberek vagyunk, ha ez se segít akkor meg a felmondás szerintem, ha "árulkodni" nem akarsz.
2023. ápr. 26. 17:06
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy az ő munkájuk mennyire befolyásolja a te teljesítményed, mennyiben tünteti fel a te munkádat esetleg rossz színben. Ha nagyon, akkor is próbálkozz náluk.

Érdekes dolog ez az "árulkodás" is. Az, hogy többszöri kérésre sem történik változás és ezt jelzed máshol,az még nem minősül annak. Viszont sanszos, hogy emiatt rád fognak szállni ezek a buzgó kollégák. Pedig te csak normálisan szeretnél dolgozni.

Ha úgy érzed, hogy minden tőled telhetőt megtettél az ügy érdekében, de semmi, akkor marad a felmondás.

2023. ápr. 26. 17:44
 3/8 anonim ***** válasza:
69%
A felettesednek mond el csak a hibát: azt ne, hogy b*tatnak.
2023. ápr. 26. 18:38
 4/8 A kérdező kommentje:

A felettesemnek is be szoktam számolni a hibákról, ezek nem olyan hibák, amit valaki vétett volna, a hanem ellentmondásos lépések a folyamatban. Őt nem érdekli, nem is érti a jelentőségét.

Én úgy látom, hogy ők akadékoskodásnak élik meg ezt, szóval ezzel rontom a sját renomém. Csak ne idegesítenének ennyire ezek a hibák, bárcsak én is el tudnék siklani felettük.

2023. ápr. 26. 20:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nézegess más lehetőségeket,ha már tarthatatlan ez az állapot.
2023. ápr. 26. 22:16
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló szituban voltam én is (contact center, Erste bank), átérzem a problémát. A kisfőnökök, akiknek jelezni kellett, abszolút nem értettek a folyamatokhoz, rendszerekhez, így sem a hibát, sem a javítás jelentőségét nem értették. Ha megkerültem őket, a felettük lévő társosztály megköszönt minden ilyen jelzést és azonnal intézkedtek, együtt nevettünk azon, hogy milyen sületlenségeket mondtak a kisfőnökök. Csakhogy a kisfőnökök ezt látva elkezdtek bosszút állni rajtam, fenyegetni. Mikor írásban kértem a vezetőjüket, hogy akkor forduljunk a compliance-hez, hogy mitévők legyünk ezekkel a folyamatokkal, mert egyrészt a hiba miatt akár büntethetik is a céget (presztízsvesztésről már nem is beszélve), másrészt ne fenyegessenek már, ha a munkámat végzem (jelzések miatti retorziót tiltotta a cég szabályzata). Mondanom sem kell, a vezető úgy döntött, hogy inkább a saját irháját menti, kivizsgálás helyett még gyorsan megfenyegetett azonnali kirúgással. Fel kellett mondanom, ezt tudom javasolni is. Az új helyemen nyoma sincs ilyen szakmaiatlan, cégnek ártó kiskirálykodásnak, vagy szakmai párbeszéd teljes hiányának.
2023. ápr. 27. 12:40
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy munkahelyen kincsnek számít az, akinek az észrevételei és a meglévő folyamatok optimalizálására vonatkozó javaslatai a cégnek időt és pénzt takarít meg, versenyelőnyt teremt, vagy elégedettebb munkavállalókat/vásárlókat/ügyfeleket eredményez. Ahol ezt nem becsülik meg, onnan tovább kell állni. Lesz olyan hely, ahol ezért megbecsülést, plusz pénzt kapsz. Mindegy is, hogy a mostani munkakörödhöz hozzátartozik-e, hogy ilyen jelzéseket tegyél. Soha ne kényszerítsd magad arra, hogy kevesebb legyél, hogy visszafogd a tudásod, az eszed, a fejlődést segítő meglátásaidat, ötleteidet csak mert egy olyan helyen vagy, ahol nem értékelik. Keress egy olyan nem múltszázadi gondolkodású céget, ahol már felfogták, hogy ez visz előre és megfizetik ezeket az embereket.
2023. ápr. 27. 17:30
 8/8 A kérdező kommentje:

Uhh, 6-os, azért ez nagyon durva, hogy kirúgással fenyegettek meg 😳. Sajnálom. Nálam szerencsére közel sem ennyire rossz a helyzet, csak én idegelem magam feleslegesen.

Köszönöm 7-es neked is a bíztató szavakat! 🙏 Remélem egyszer találok egy ilyen helyet. Az eddigi helyeimen eddig jóformán csak a hátrányát láttam ezen készségeimnek.

2023. ápr. 27. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!