Máshol is nehezen talának a céghez munkaerőt?
Sziasztok!
Ötödik napja fut egy álláshirdetésünk egy budai céghez. Semmi komoly, sima ügyfélszolgálatos munkakör, nem egy megerőltető dolog. 8 órás, rendesen bejelentett munkaviszony, nem teljesítménybéres stb.
Ennek ellenére egy darab jelentkező nem volt úgy, hogy hasonló munkakörben nem nagyon hirdetnek a közelben.
Ez normális vajon?
Lehet hülye kérdés, még sosem adtam fel álláshirdetést, csak eddig mindenhonnan azt hallottam, hogy túljelentkezés van.
Telefonos ügyfélszolgálat és adminisztráció, ami benne van a munkakörben.
Igen, nekem sem az jut eszembe az ügyfélszolgálatos munkáról, hogy móka és kacagás, én azért részletesebben leírtam volna a pozitívumokat. :D
Budán van, a Móricz Zsigmond körtérhez közel, szóval közlekedés szempontjából teljesen jó. Nekem autóval 10 perc, busszal 25-30.
A hirdetések 99%-ában az szokott lenni, hogy "jelentkezés bérigénnyel" vagy amitől én is agyvérzést kaptam amikor álláskereső voltam "versenyképes fizetés". :D
Nekem tényleg csak azért fura, mert eddig sem jelentkezett senki. Csak amikor én is kerestem állàst mindig mondták, hogy még meghallgatnak jópár embert annyira túljelentkezés van.
Muti már a hirdetest
!
Adminnak is van HO?
Figyelj kérdező!
Én jelentkeztem ilyen pozícióba - jogi végzettséggel és bírósági panasznapi tapasztalattal, úgyhogy pontosan tudom hogy kell bánni még az idióta ügyfelekkel is - de még csak vissza se hívtak!!!!!
Tudom, hogy az ilyen munkakörökbe nem jogászt képzelnek el a munkaadók, de akkor is!
El tudom végezni a munkát, lehet jobban, mint egy echte ügyfélszolgálatos.... az meg, hogy miért vállalnám be a melót jogi végzettséggel, az rám tartozik!
16! Rákérdeztem a főnöknél, 2 jelentkező volt. Abból az egyik valami idióta pasi, a másik egy nő volt, akivel nem tudom mi volt a probléma de az interjúig sem jutott el.
A főnök is mondta, hogy meggondolta magát, nem keres őszig embert. Akkor is csak ha nagyon muszáj.
Rengeteg helyről hallom, hogy nem talának normális munkaerőt, ugyanakkor voltam a másik oldalon is (amiről most Te is írtál), hogy beadtam 100 helyre az önéletrajzom és nem hívtak vissza.
"Rengeteg helyről hallom, hogy nem talának normális munkaerőt,"
Kérdés, kinek mi a normális?
Én csak olyan helyre pályázom, ahová fel is vehetnének, mert végzettségem- képzettségem és gyakorlatom bőven megvan (még több is), mégse hívnak sehova.
Megmutattam HR - esnek az önéletrajzomat, Ő se érti, hogy mi a probléma.
Nem hiszem el, hogy ennyi "jobb" lenne, mint én.... nagyjából képbe vagyok a saját tudásommal a piacon ... inkább alulképzettek vannak többen, nem a saját "fajtám".
#18, abszolút egyetértek. Valakinek az a normális, hogy az illető tudjon írni-olvasni, szöveget értelmezni. Van,ahol a birkalelkű,rabszolgatípus jelentkezőket preferálják,akik alig mukkannak meg az interjún,mert velük bármit megtehetnek...
A jogi végzettséggel valószínűleg tenyleg túl jó vagy a megpályázott pozikra (ha még nyelveket is tudsz,meg az átlagnál jobban ismered az MS office-t akkor pláne), azt feltételezhetik, hogy magas a bérigényed ahhoz képest, amit ők tudnak adni, esetleg gyorsan továbbállsz, amint jön egy jobb lehetőség. Olyat is hallottam, hogy valahol azért nem veszik fel az amúgy teljesen alkalmas jelentkezőt, mert a tapasztalatai,skilljei alapján azt gondolják, hogy hamar vezetői babérokra fog törni ezzel megfosztva a kiskirályokat a trónjuktól.
De hát ők tudják, vegyék körül magukat alkalmatlan emberekkel,"majd megtanulja a paraszt, hogy nem alszik a vonaton ".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!