Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Máshol is nehezen talának a...

Máshol is nehezen talának a céghez munkaerőt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ötödik napja fut egy álláshirdetésünk egy budai céghez. Semmi komoly, sima ügyfélszolgálatos munkakör, nem egy megerőltető dolog. 8 órás, rendesen bejelentett munkaviszony, nem teljesítménybéres stb.

Ennek ellenére egy darab jelentkező nem volt úgy, hogy hasonló munkakörben nem nagyon hirdetnek a közelben.

Ez normális vajon?

Lehet hülye kérdés, még sosem adtam fel álláshirdetést, csak eddig mindenhonnan azt hallottam, hogy túljelentkezés van.

2023. ápr. 25. 16:53
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Telefonos ügyfélszolgálat és adminisztráció, ami benne van a munkakörben.

Igen, nekem sem az jut eszembe az ügyfélszolgálatos munkáról, hogy móka és kacagás, én azért részletesebben leírtam volna a pozitívumokat. :D

Budán van, a Móricz Zsigmond körtérhez közel, szóval közlekedés szempontjából teljesen jó. Nekem autóval 10 perc, busszal 25-30.

A hirdetések 99%-ában az szokott lenni, hogy "jelentkezés bérigénnyel" vagy amitől én is agyvérzést kaptam amikor álláskereső voltam "versenyképes fizetés". :D

Nekem tényleg csak azért fura, mert eddig sem jelentkezett senki. Csak amikor én is kerestem állàst mindig mondták, hogy még meghallgatnak jópár embert annyira túljelentkezés van.

2023. ápr. 26. 19:00
 12/20 anonim ***** válasza:
És mit ad a cég? Gondolom a hirdetésben van egy "mit kínálunk?"/ "Miért minket válassz?" Rovat. Ha csak a jófej kollégákat,a dinamikus munkakörnyezetet meg a jó elhelyezkedést (ez utóbbi azért nem mindenkinek ugyanazt jelenti), hát nem meglepő, hogy ha nem tolonganak. 😅
2023. ápr. 26. 19:17
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, én meg azt tapasztalom, hogy a munkáltatók válogatnak nagyon erősen, és aki meg akar dolgozni tényleg, azt szétszívatják a főnökök, kicsinálják, hülyének nézik. Nem értékelik azt, aki tényleg dolgozni akar.
2023. ápr. 26. 20:45
 14/20 anonim ***** válasza:
40%
Ez az alapítványi suli amúgy? Te vagy az alkesz főnök?
2023. ápr. 26. 20:46
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Muti már a hirdetest

!

Adminnak is van HO?

2023. ápr. 26. 21:35
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj kérdező!

Én jelentkeztem ilyen pozícióba - jogi végzettséggel és bírósági panasznapi tapasztalattal, úgyhogy pontosan tudom hogy kell bánni még az idióta ügyfelekkel is - de még csak vissza se hívtak!!!!!

Tudom, hogy az ilyen munkakörökbe nem jogászt képzelnek el a munkaadók, de akkor is!

El tudom végezni a munkát, lehet jobban, mint egy echte ügyfélszolgálatos.... az meg, hogy miért vállalnám be a melót jogi végzettséggel, az rám tartozik!

2023. jún. 18. 15:12
 17/20 A kérdező kommentje:

16! Rákérdeztem a főnöknél, 2 jelentkező volt. Abból az egyik valami idióta pasi, a másik egy nő volt, akivel nem tudom mi volt a probléma de az interjúig sem jutott el.

A főnök is mondta, hogy meggondolta magát, nem keres őszig embert. Akkor is csak ha nagyon muszáj.

Rengeteg helyről hallom, hogy nem talának normális munkaerőt, ugyanakkor voltam a másik oldalon is (amiről most Te is írtál), hogy beadtam 100 helyre az önéletrajzom és nem hívtak vissza.

2023. jún. 20. 21:10
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"Rengeteg helyről hallom, hogy nem talának normális munkaerőt,"

Kérdés, kinek mi a normális?

Én csak olyan helyre pályázom, ahová fel is vehetnének, mert végzettségem- képzettségem és gyakorlatom bőven megvan (még több is), mégse hívnak sehova.

Megmutattam HR - esnek az önéletrajzomat, Ő se érti, hogy mi a probléma.

Nem hiszem el, hogy ennyi "jobb" lenne, mint én.... nagyjából képbe vagyok a saját tudásommal a piacon ... inkább alulképzettek vannak többen, nem a saját "fajtám".

2023. jún. 20. 22:06
 19/20 anonim ***** válasza:

#18, abszolút egyetértek. Valakinek az a normális, hogy az illető tudjon írni-olvasni, szöveget értelmezni. Van,ahol a birkalelkű,rabszolgatípus jelentkezőket preferálják,akik alig mukkannak meg az interjún,mert velük bármit megtehetnek...

A jogi végzettséggel valószínűleg tenyleg túl jó vagy a megpályázott pozikra (ha még nyelveket is tudsz,meg az átlagnál jobban ismered az MS office-t akkor pláne), azt feltételezhetik, hogy magas a bérigényed ahhoz képest, amit ők tudnak adni, esetleg gyorsan továbbállsz, amint jön egy jobb lehetőség. Olyat is hallottam, hogy valahol azért nem veszik fel az amúgy teljesen alkalmas jelentkezőt, mert a tapasztalatai,skilljei alapján azt gondolják, hogy hamar vezetői babérokra fog törni ezzel megfosztva a kiskirályokat a trónjuktól.

De hát ők tudják, vegyék körül magukat alkalmatlan emberekkel,"majd megtanulja a paraszt, hogy nem alszik a vonaton ".

2023. jún. 21. 08:13
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
#19 vagyok, nálunk is nehezen találunk embert még pedig azon egyszerű okból, hogy alacsonyabb fizut tudunk kínálni, mint amit a jelentkező kér. A béren kívüli juttatások is elég gyérek, a hirdetéseink sem túl csábítóak. Én finoman jeleztem, hogy az ingyen kávéra meg a dinamikus csapatra max az kapja fel a fejét,aki vagy nem dolgozott még vagy annyira kell a munka, hogy már minden jó. Az igazán jó szakembereket nem ezzel lehet megfogni.
2023. jún. 21. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!