Nem, de Magyarorszagon van nevnap, ilyen szempontbol praktikus. Attol mindig rettegtem, foleg, hogy nem a naptar szerinti napon tartanam, ha fontos lenne.
Azert van az a munkahely, ahol szeretik egymast a kollegak, vagy olyanok, mint az oreg hazasok. Olyan helyen siman.
2023. ápr. 17. 01:46
13/23 anonim válasza:
Nem.
Megmondom őszintén hogy nincs kedvem bevásárolni nekik sütit meg mi egyebeket (itt ez a divat). Nem vagyunk haverok.
Nem akarom hogy köszöntgessenek. Én nem figyelem hogy kinek mikor van a szülinapja, névnapja. Mindig az a vége hogy besértődnek, ha én nem köszöntöm őket viszont.
2023. ápr. 17. 06:55
14/23 anonim válasza:
Ezt én se értem, hogy az ünnepeltnek miért kellene saját kontóra bevásárolni meg sütögetni? Oké,ahol vannak mondjuk 10-en, és annyira jó a kapcsolatuk, ott miért ne,de egyébként nem látom szükségét. Valaki írta is fentebb, hogy elvárták tőle a kollégák, hogy majd ő meghívja őket, ne már... Másik kedvencem, amikor valaki felmond és az utolsó munkanapjára valamitl kaját, innivalót vinnie kell a munkatársaknak - ??? Félreértés ne essék,szeretem a munkatársaim, mindenhol jól kijöttem velük és jólesett,ha valaki csak emailben vagy szóban boldog születésnapot kívánt (ajándékoz sose kaptam,de nem is vártam el). De ők nem tartoznak a családi/ baráti körömbe,akiket viszont bármikor vendégül látnék egy közös eszegetésre.
2023. ápr. 17. 07:05
15/23 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Nekem van rossz tapasztalatom is ezzel a szülinapozással kapcsolatban.
Még főiskola után voltam rövid ideig egy munkahelyen. Négyen dolgoztak nők az irodában. Akkor volt a második hetem. Mint kiderült, az egyiküknek születésnapja volt. A másik három már reggel állt sorba előtte az ajándékokkal. Majd indult a köszöntés, sütizés.
Nekem senki se szólt se a szülinapról, se arról, hogy ez a szokás. Ültem ott mint egy szerencsétlen miközben ment az ünneplés.
Később rájöttem, hogy szándékos volt részükről, mert kiközösitettek, aztán 4 hét után el is küldtek. Az egyik csaj nővére volt a főnök.
2023. ápr. 17. 07:26
16/23 anonim válasza:
Hú kérdező,ez durva. Nagyon kedves hölgyek lehettek.... Örülj, hogy már nem vagy ott. Próbaidősöket gyakran szorítják sarokba az ilyenekkel. Nálunk a gyerekszületés is egy ilyen szituáció. Nem tudom,ti hogy vagytok vele,de amikor kollégának születik gyereke, akkor van, hogy páran összeállnak a melóban, hogy vesznek ajándékot és többeket is be akarnak vonni. Én már 2x vettem részt ilyenben és nem bántam,mert egyrészt az az 1000 Ft belefért részemről, másrészt már ott dolgoztam egy ideje és voltunk olyan viszonyban is, hogy ez beleférjen. Próbaidősöként viszont lehet nem szálltam volna be vagy ha az az 1000 Ft nagyon kellett volna ,mert ilyen is van. A próbaidősöktől különösen nem kéne ilyeneket elvárni.
2023. ápr. 17. 07:34
17/23 anonim válasza:
Én mindig szabit kérek arra a napra, ha nem hétvégére esik. Egyébként akkor szoktam munkatársat felköszönteni (csak szóban), ha Facebookra kiteszi, hogy mikor van a szülinapja. Ilyenkor - mivel az ismerősök számára látható, és már nappokal előtte fedobja a FB, hogy XY-nak szülinapja lesz - azt gondolom, hogy el is várja az illető. Legalábbis nekem úgy lenne logikus, hogy aki nem akarja, hogy felköszöntsék, az nem azt a beállítást használja, hogy látható legyen a dátum.
2023. ápr. 17. 11:28
18/23 anonim válasza:
Nem is tudnám titokban tartani. A heti beosztást tartalmazó kör e-mailben mindig fel van az is sorolva, hogy a héten kinek van születésnapja.
2023. szept. 8. 09:34
19/23 anonim válasza:
Ha nem muszáj, akkor nem. Képmutatás az egész. Volt olyan munkahelyem, ahol szokás volt, hogy szülinapos visz be sütit, üdítőt. Aztán voltak, akik másnap a háta mögött kibeszélték, hogy nem volt finom, alig hoz valamit, stb. Undorító. Ilyeneket etessek?
Én olyankor ha csak tudok, szabadnapot veszek ki.
2023. szept. 9. 08:53
20/23 anonim válasza:
Volt ahol direkt kértem hogy ne tegyék be a hírlevélbe, csak onnan derült volna ki, én meg olyan rossz viszonyban voltam mindenkivel, hogy nem akartam hogy megtudják.
Volt ahol véletlenül derült ki hogy aznap van, meg is voltak lepődve egyesek. Én továbbra sem értem, min voltak meglepődve, honnan kellett volna tudniuk, ha előtte ilyesmiről nem beszélgettünk, illetve ha ennyire izgatta őket mások születésnaoja, miért nem kérdezték meg tőlem vagy a főnökömtől vagy egy közös ismerősön keresztül az enyémet?
Azóta az összes születésnapomon szabadságra mentem, ebből elég nyílvánvaló az is hogy mikor van és az is hogy akarom-e magam bent ünnepeltetni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!