Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egyesek miért veszik semmibe/s...

Egyesek miért veszik semmibe/szólják le azokat, akik bruttó 400000 forintot alatt kapnak fizetést havonta? Miért fárasztják a másikat a bérrel kapcsolatos hülyeségeikkel?

Figyelt kérdés

Találkoztam olyan emberekkel, akik beleállnak lábbal azokba, akik bruttó 400000 forint alatt keresnek és 0-24-ben fárasztják a másikat a bérrel kapcsolatos hülyeségeikkel. (Sőt, a bruttó 500000 forintra is olykor húzzák a szájukat.) Én személy szerint simán meg tudok élni bruttó 300000-400000 forint fizetésből, kirándulásra is telik a szabadidőmben. (Ok, tudom, istenkáromlás, de nem a Maldív-szigetekre, hanem Magyarországra megyek kirándulni. Főleg, hogy nem is érdekelnek a Maldív-szigetek-féle nyaralások.)

Miért van az, hogy az ilyen emberek folyton abuzálják a másikat a bérrel kapcsolatos idiótaságukkal? Mit lehet tenni ellenük?

2023. ápr. 16. 08:42
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell foglalkozni az ilyenekkel. Nem a pénztárcádtól függ, h milyen ember vagy.
2023. máj. 12. 13:37
 22/23 anonim ***** válasza:
20%
Érdekes kérdés. Most nem akkarok senkit megbántani, meg igazából szerintem én se keresek olyan jól (500k nettó) de bennem van egyfajta negatív érzés ezzel kapcsolatban. Egyrészt azért mert simán vannak lehetőségek amivel mondjuk munka mellett 1-2 év rafordítással rendkivüli mértékben tudnád növelni a munkaerő piaci értéked, csak hát ugye az önfejleszés sokaknak nyűg és inkább beletörödnek abba ami most van, mondván hogy hát nekik ez jutott az életben, vagy rosszabb esetben még panaszkodnak is hogy hát nekik milyen szar, ahelyett hogy tennének ellene. Másrészt az, hogy a magyar fizetések a szabad piacon ennyire alacsonyak arról én úgy érzem, hogy igenis részben a magyar munkavállalók tehetnek, mert az emberek egy igen jelentős része hagyja hogy brutális módon kizsákmányolják. Amíg ez emberek, már bocsánat de szarér-húgyér elválalják a legalantasabb munkákat is addig ne csodálkozzunk, hogy a munkáltatók nem fognak többet fizetni. Bár a kérdésre visszakanyarodva igazából nem szoktam kifejezetten beleállni senkibe az alacsony bére miatt, ha neki így jó, hát most mit csinaljak vele, de azt kifejezetten utálom ha valaki elkezd rinyálni, hogy szarul keress, közben semmit nem tesz azért, hogy ez változzon. Mindig van mód arra, hogy előre lépjen az ember, csak tenni kéne érte...
2023. máj. 13. 04:33
 23/23 anonim ***** válasza:
65%
Na most meg kell tanulni leszarni mások véleményét. Ha te jól érzed magad bruttó 400-al akkor jól érzed magad. Én átlagon felül keresek, mégse szólom le azt aki mondjuk 500 br. alatt keres. A másik, hogy gondolom nem fogják fel, hogy hogy lehet ennyiből megélni, mondjuk úgy hogy nem rendelsz napi 3-szor, hanem tudatosan főzöl és nincs igényed heti 2 szer is külföldre menni.
2023. máj. 13. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!