Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen előnye/ hátránya lehet...

Milyen előnye/ hátránya lehet egy cégnek ha külsős új embert vesznek fel? (cég számára)

Figyelt kérdés

Belsős emberre is bízhatnák az adott pozícióra.

Mi szól előnyként és hátrányként egy külsős ember mellett/ellen?

2023. ápr. 11. 09:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Lelkes új munkaerő jön be a céghez aki új színt visz a cég életébe.
2023. ápr. 11. 11:15
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen erre már gondoltam, Köszönöm
2023. ápr. 11. 11:20
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Sokszor jobb a külsős, mert más szemléletet hoz. Nálunk sokszor olyan dolgokat is megkérdeztek, hogy valamit minek és miért csinálunk, vagy miért úgy, ami nekünk már teljesen természetes volt.
2023. ápr. 11. 11:21
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2023. ápr. 11. 11:45
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

+

-új lendületre kaphat a cég (ha az illető elhivatott, lelkes, remek szakmabeli)

-új és relatívan friss tapasztalatokat, kompetenciákat kaphat a cég

-új megközelítéseket, ötleteket, perspektívákat, meglátásokat hoz; máshogy lát rá a cégre; konkrétan objektíven

-javulhat a munkamorál

-olyan dolgokra világíthat rá, amit "belülről" nem biztos, hogy észrevettek addig

-

-idő kell, míg megszokja az ottani járást

-nem ismeri (úgy) a céget, mint a régebb óta ott dolgozók

-nem biztos, hogy hamar össze tud szokni és remekül tud az ottaniakkal dolgozni

-nem biztos, hogy kompatibilis a céggel (pl. célok, törekvések területén)

-lehet, hogy rengeteget kell magyarázni neki, és extra türelem kell hozzá

-akár a ki is utálhatják a régiek, vagy lehetnek nézeteltérések

2023. ápr. 11. 12:09
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm

"lehet, hogy rengeteget kell magyarázni neki, és extra türelem kell hozzá"

Ehhez lenne egy kérdésem, általában nem olyan személyek jelentkeznek a pozícióra akik csinálták már az adott munkakört , jártasak benne? Van tapasztalatuk stb.?

2023. ápr. 11. 12:33
 7/12 anonim válasza:
43%

Hát akkor egy kis rögvalóság....

nálunk egy adott pozit azért nem töltöttek fel belsőssel mert nincs olyan belsős hülye aki hajlandó lenne azt a szar melót (céges követeléskezelés.... nemfizető partnerek vegzálása) ennyiért csinálni.

Aki itt van tudja mivel jár a meló és el se vállalja kb semennyiért se.

így csak külsőst hozhatnak azt még be lehet hülyíteni hogy „dinamikus feladatkör“.

aki itt van az csak nyerítve röhög egyet.

rögvalóság.

2023. ápr. 11. 13:16
 8/12 anonim ***** válasza:
A belsős embernek nincs olyan kvalitása amivel el tudja végezni a külsős munkáját, magyarán a külsős jobb szakember lehet. A belsős embernek meg van a maga munkája. Ha őt raknák át akkor a kiesett munkaerőt nem tudná pótolni a cég.
2023. ápr. 11. 13:30
 9/12 A kérdező kommentje:

Ez talán nem teljesen így működik.

Nálatok megkérdezik, hogy szeretnéd-e elvállalni az adott munkát?!

Nálunk nem, egyik napról a másikra ki lett bővítve a munkaköri leírásom és rám lett "sózva" még egy + pozíció.

Senki nem kérdezte meg, hogy vállalom-e, szeretném-e.

Ha nem, ott az ajtó. Így is történt. ^^.

#8 Nem feltétlenül kell átrakni!

Nekem volt már olyan hogy egy kollégától búcsúztunk, nekem átadták az ő feladatkörét, + ott volt a sajátom is.

Mondanom sem kell, hogy én vittem 2 ember munkáját, de az 1 kolléga aki távozott, ő egy személyben kapott több fizut, mint én a kettőért, sőt nem is lett emelve a bér, attól függetlenül, hogy a munkaköri leírás bővült. Vicc :)

2023. ápr. 11. 14:07
 10/12 anonim ***** válasza:

#6 úgy értettem, hogy például van egy konkrét procedúra, amit ő eddig így vitt végig, de az új helyen van benne egy csavar, vagy épp más lépésekkel dolgoznak.

Jobb esetben olyan jelentkezik, akinek tényleges tapasztalata van, ugyanakkor vannak dolgok, amik hiába alapulnak komoly (nemzetközi) szabványrendszereken, mégis vannak benne olyan részek, amit szabadságot adnak az adott cégnek.

2023. ápr. 11. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!