Miért kér tőlem a leendő munkáltató már a pályázati szakaszban is erkölcsi bizit? Nemhogy állásban nem vagyok még de még interjúra se hívtk be, de ha nem adok be erkölcsit érvénytelen a pályázat
" Meg tudod mutatni a konkrét hirdetést?:)"
Most azt hiszed hűűűde oos vagy és sarokba szoríttottál mert ilyen hirdetés nincs. dögivel van
itt egy (csak egy!!) példa
"A pályázat részeként benyújtandó igazolások, alátámasztó dokumentumok:
végzettséget/képzettséget igazoló okirat(ok) másolata
önéletrajz
adatkezelési nyilatkozat
3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány"
És mindez egy "kisegítő dolgozó" munkakörben....
VAN MÉG KÉRDÉS??? KÜLDJEK MÉG 100 MÁSIK HASONLÓT???
NA? Várom a választ!!!
"Téged ennyi ésszel remélem sehova se vesznek fel. "
Léyg erős.... én ITT DOLGOZOM most is....
"Amúgy jogukban áll "
És nem esik le nekik a tantusz hogy ha szaros minimálbért kínálnak és a kutya se jelentkezik így se, akkor nem nehezítem még az egészet ezzel a semmitérő szarral is??
így se jelentkezik a KUTYA SE ugyan kit akarnak megszűrni?A NULLA jelentkezőt?
az én helyem is kért erkölcsit, nem adtam be (mert khm problémás lett volna, magyarán nem volt erkölcsim...) ezzel együtt felvettek nem kérdeztek semmit.
ott voltam 4 évet majd eljöttem. sose merült fel hogy hol is az erkölcsi ami nélkül fel se vehettek volna.
Akkor is marhaság már a pályázathoz erkölcsit kérni. Bőven elég lenne, ha túljut az eső körön. Manapság jó pár helyre több száz jelentkező van, sokan 50-100 helyre is beadják a jelentkezésüket egyszerre. Még szerencse, hogy nem kerül pénzbe, de a postaköltség is épp elég ennyiszer. Online egyszerűbb, de nem mindenkinek elérhető az sem. Az illetékes hivatal dolgozóival is kitolnak.
Az én fiatalkoromban még pénzbe került, mai értéken 2-3000 Ft lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!