Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A nettó 430 ezres bér manapság...

A nettó 430 ezres bér manapság tényleg “csóró bérnek” számít?

Figyelt kérdés

Itt olvastam gyakorin, hogy a fent említett bért max a csórók keresik, és elterjedtebb az 5-600 ezres bér.

Lehet velem van a baj, de én több olyan embert látok és ismerek, aki kevesebbet keres, én is csak picivel keresek felette.

Most ez tényleg ennyire kevés manapság, és le vagyok maradva?

2023. ápr. 6. 16:27
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
24%

Én amúgy a magam nevében tudok nyilatkozni.

560-at keresek. Kocsi, telefon céges, így azokra nincsen kiadásom.

60 ezer a hitel törlesztőm, átlag havi 150 körül megy el mindenre, kaja, bevásárlás, 40 körül van a rezsi. Plusz mindig akad valami kisebb-nagyobb kiadás. Átlagosan 250-300 ezerből élek meg és akkor nem vettem semmit, nem voltam sehol.

Ha albérletet kellene fizetnem, akkor ott lennék, hogy csak a megélhetésre elmegy 350-400 ezer. És akkor félreteszek havi 30 ezer Forintot? Az mégis mire elég?

Nyilván ebből a pénzből éhezni nem fog az ember, de azért rohadt messze van a "bejött az élet" szinttől.

2023. ápr. 6. 22:33
 22/28 anonim ***** válasza:
17%
*30 ezret a 430-hot mérve értem.
2023. ápr. 6. 22:33
 23/28 anonim ***** válasza:
61%

Erre annyit tudok mondani, hogy volt kollégáim kerestek kint olyan 600 ezret kb. én meg olyan 500 ezret.

Nekem rohadt sok megtakarításaim vannak ahhoz képest, nekik kábé 0.

Ráadásul én még albit is fizetek itthon, ők azt sem.

Szóval kinek mi. Szerintem 430 ezerből rohadt jól meg lehet élni, meg rohadt jól is félre lehet rakni albi mellett is.

Persze nem fogsz évek alatt családi házakat nézegetni vásárlási szándékkal...

2023. ápr. 6. 22:55
 24/28 anonim ***** válasza:
8%
#23 Definiáld légy szíves mit jelent a "rohadt jól" megélni és a "rohadt jól" félrerakni...
2023. ápr. 6. 23:24
 25/28 anonim ***** válasza:
72%
A gyk-n, ahhol mindenki 20 éves született milliomos, ITs vagy menő cégvezető/ vállalkozó, akik már nem is forintban hanem euróban keresnek? Ők értelmezni sem tudják ezt a számot, nekik 7 számjegynél kisebb összeg nem létezik. Nézd meg a medián nettó bért: 2022ben 287900 forint volt. Ez azt jelenti, hogy a magyar lakosság fele ennél többet, fele ennél kevesebbet keresett tavaly. De ha a jóval optimistább átlagbért nézed: nettó 339500 forint volt (és ez a szám úgy jött ki hogy itt már elég jelentősen torzítják a képet az oligarchák, milliárdosok, stb). Szóval a gyks arcoskodásból minimum négyzetgyököt kell vonni. Név nélkül, arc nélkül azt mond mindenki amit akar
2023. ápr. 7. 09:23
 26/28 anonim ***** válasza:
12%

4 retkes proli pontozott le, de egyik sem tudta kifejteni, ők hogyan is tudnának "rohadt jól" megélni 400 ezer Forintból.

Érdekes, felettébb érdekes.

2023. ápr. 7. 21:15
 27/28 anonim ***** válasza:
11%
Érdekes ez a gyakori, ahol állítólag mindenki milliókat keres, mégis mindenkit lepontoznak aki magasabb számot merészel mondani, mint amennyit egy gyári összeszerelő munkás kap... :D
2023. ápr. 7. 21:16
 28/28 anonim ***** válasza:
Ez az életmódodtól is függ, meg az elvárásaidtól, van-e családod, drágább hobbit, mennyit járkálsz, nyaralsz, éttermek stb. Az ország keletibb felén a 200 ezret sem éri el a nettó fizetés (tényleges minimálbér), míg nyugatabbra, megyeszékhelyekhez, fővároshoz közel 250-300 körül van. Értelem szerűen egy egyéni vállalkozó vagy magasabb beosztású IT-s többszörösét is meg tudja keresni, most átlag polgárokról van szó.
2023. máj. 12. 08:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!