Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A nettó 430 ezres bér manapság...

A nettó 430 ezres bér manapság tényleg “csóró bérnek” számít?

Figyelt kérdés

Itt olvastam gyakorin, hogy a fent említett bért max a csórók keresik, és elterjedtebb az 5-600 ezres bér.

Lehet velem van a baj, de én több olyan embert látok és ismerek, aki kevesebbet keres, én is csak picivel keresek felette.

Most ez tényleg ennyire kevés manapság, és le vagyok maradva?

2023. ápr. 6. 16:27
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
9%
Én kb. ennyit keresek, hát félretenni nem tudok. Illetve tudnék, ha semmi hobbim nem lenne, nem sportolnék meg nem használnám az autót, de azt nem életnek hívnák, hanem vegetálásnak, előbb kötném fel magam, minthogy mindenről le kelljen mondanom. Szóval hónapról hónapra jól elvagy belőle, de nem ebből lesz saját ingatlanod meg ilyenek.
2023. ápr. 6. 17:43
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Felénk inkább 200ezer az átlag, azért dolgozik, aki teheti, a határ másik felén.
2023. ápr. 6. 17:51
 13/28 anonim ***** válasza:
86%
EU-s nyugati országokban annak számítana, de nálunk egyértelműen "bejött az élet" annak, aki ennyit megkeres, mert a többség fizetése ennek a közelébe se ér.
2023. ápr. 6. 18:00
 14/28 anonim ***** válasza:
90%
Az hogy valami alacsony fizetésnek számlít meg az, hogy sokan csak annyit vagy még kevesebbet keresnek nem egymást kizáró tényezők. Magyarországon az alsóbb réteg a legszélesebb, a közép- és a felsőbb réteg jóval keskenyebb. Attól még nem fog az alsó réteg fizetése jónak számlítani, mert sokan kénytelenek abból megélni.
2023. ápr. 6. 18:40
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
A "dögöljön meg a szomszéd tehene is" országában nem csoda, hogy attól teszik függővé, hogy jó, vagy rossz egy fizetés, hogy a többi ember mennyit keres. Nem pedig attól, hogy mi ennek az összegnek a tényleges értéke. Az se számít ha éhezel , ha a szomszédoktól jobban keresel, akkor már révbe értél.
2023. ápr. 6. 20:56
 16/28 anonim ***** válasza:
nálunk 2 idegen nyelv felsőfokú tudása (+magyar), multi, 360 nettó, Budapest
2023. ápr. 6. 21:10
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Tekintve, hogy 250 ezer körül van az országos nettó átlagbér, nem igazán számít rossznak
2023. ápr. 6. 21:23
 18/28 anonim ***** válasza:
0%
Budapesten, ha van végzettséged, nyelvtudásod, és néhány év szakmai tapasztalatod + az utóbbi 1-2 évben váltottál, vagy kértél aktualizált bért, akkor elképzelhető a nettó 600.
2023. ápr. 6. 22:06
 19/28 A kérdező kommentje:
Még pályakezdő vagyok, összesen 10 hónap tapasztalattal :D
2023. ápr. 6. 22:20
 20/28 anonim ***** válasza:
30%
Első le van pontozva, pedig sajnos valahol igaza van. Ennyi pénzzel megélni meg lehet, kisebb kiadásokat lehet fedezni, főleg ha van ingatlanod. De mondjuk ingatlan nélkül ha még bérleti díjat is kell fizetned akkor már csak tengődés lesz.
2023. ápr. 6. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!