60 napos felmondási idő ellehetetleníti az álláskeresést?
60 napos a felmondási időm. Több helyre felvettek volna, de mindenütt megmondták 60 napot nem várnak rám. Még a 30 is necces, de 60at semmiképp.
Márpedig én Kjt-s vagyok így a 60 nap elengedésére remény sincs, közös megegyezésbe nem megy bele a kormányhivatal (munkáltató)
Mit tehetek? A semmin kívül?
Evidensen az állásom nem hagyom ott amíg nincs másik, vagyis nem mondok fel csak fix aláírt új papírral. Az meg nem lesz, amíg megvan a 60 nap, a 60 nap meg marad...
"Olyat nem lehet, hogy megegyezel a jelenlegi munkáltatóval, hogy x ideig még kereshetnek, ha segítség kell? "
Nem, nem lehet. Próbáltál már betonmerev középkori állami szervvel egyezkedni bármiről is?? ne legyünk már naivak.
A válaszuk (én próbáltam...) NEM. és pont. Nem.
" Vagy pedig, ami még könnyebb: Egyszerűen nem mész be többet, a hívásaikra sem válaszolsz. Akkor pedig ki kell, hogy rúgjanak"
És bírósági úton követelik majd a le nem dolgozott 60 napra szóló bruttó béremet tőlem.
Kollegám így járt. Be is vasalták rajta + perktg + végrehajtói ktg.
Olyan + 300.000ba fájt neki a sztori a béren FELÜL!
" Hogy követelik vissza a béredet, ha egyszer ki sem fizették?"
KIs olvasnivaló nem tilos ám a gugli használata...
"A jogellenes munkavállalói felmondás következménye
A jogszabály kimondja, hogy a munkavállaló, ha munkaviszonyát jogellenesen szüntette meg, köteles a munkavállalói felmondás esetén irányadó felmondási időre járó távolléti díjnak megfelelő összeget megfizetni."
és ha mindez perre kerül, a perktg. is a vesztest terheli ez evidens. és a perktg lehet magasabbis mint a követelt összeg
"Próbáltál már betonmerev középkori állami szervvel egyezkedni bármiről is?"
Képzeld el, állami tulajdonú cégnél dolgozom, nálunk lehet ilyet, amit írtam. Mondjuk Balázska Iskolájában elhiszem, hogy minden lehetetlen. :-D
"nálunk lehet ilyet,"
Elvileg bárhol lehet ha a fenntartó munkáltató belemegy. elvileg. gyakorlatilag meg miért menne bele ha hatalmas emberhiány van így is, és kell nekik az ember?
te ha főnök lennél belemennél hogy egy embered 60 nappal korábban lépjen le mikor eleve emberhiányod van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!