Ha nyernétek a lottón legalább 100 millió forintot, maradnátok alkalmazotti munkakörben, kötött munkaidőben?
Biztos nem minden ágazatban hasonló a helyzet, de én is azt tapasztaltam, amit a #40-es írt. Az alkalmazottként pénzügyi szolgaltató szektorban dolgozó feleségem nettója 2020 óta duplájára nőtt.
OK, nem most kezdjük semmihez sem értve az életet, de az én ismerettségi körömben nincs olyan aki netto 500 alatt keres. Ha lenne sem lenne tragédia, mert az emberi minőség nem ettől függ. Ja, mégis van. Egy régi iskoltársnőmmel aki középiskolai tanár ahogy a férje is, beszélgettünk két éve és szóba került, hogy tényleg annyira szörnyen keresnek-e, ahogy mostanában hallani lehet.
Elmondta, hogy ketten együtt havi 800 ezret visznek haza. Az nincs fejenként 500, igaz. Azt sem mondom, hogy az olyan sok pénz, meg, hogy nem érdemelnének többet, de nincs hitelük, kizárt, hogy abból, már felnőtt gyerekekkel, ne tudnának ketten megélni, pláne Borsodban.
Azt meg álmotokban se gondoljátok, hogy aki itt irogat az mind troll, bár értem, hogy jól esne azt hinni.
Természetesen 100 milla sok pénz, de ahhoz nem elég, hogy a hozamából megélj, mint 20 évvel ezelőtt. Az a 100 millió most annyi amennyi, de ha elkezded megenni, fogalmad nincs mennyi marad belőle 10 ev múlva és az mennyit fog érni. Számomra az is elképzelhetetlen, hogy csak úgy bele a semmibe éljek. Ha a mókuskerékből kilépnék (én már kiléptem) akkor is találnék magamnak valami értelmes elfoglaltságot. Nem egy sokmilliós nyeremény az elerendő cél, hanem olyan munka amit szeretsz végezni, elégedettséggel tölt el, meg is fizetik és nem attól függ, hogy milyen szelek fújnak, hanem a saját tudásodon, képességeiden. Azokat tudod befolyásolni, a lottóhúzást nem.
Mivel nincs házam, autóm, így 100millióból egyből elkölteném.
Természetesen maradnék tovább a munkahelyen, de akkor már távmunkában :D
Szeretem, és fizetés sem olyan rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!