Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért gondolják úgy sokan...

Miért gondolják úgy sokan hogy ha valaki jogász akkor alapból jó fizetést fog kapni egyetem után?

Figyelt kérdés
Amikor szóba hozom ismerőseimnek hogy a legtöbb ügyvédjelölt, jogi előadó nem keres többet ma mint egy aldis kasszás és a kezdő fizetésük bérminimum általában nem hiszik el, pedig ez az igazság. Az átlagos ügyvédi fizetést meg milliókra gondolják, ami nagyon messze van a valóságtól.

2023. ápr. 3. 10:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

"Nézd. Egy ügyvédnek megvan a lehetőség, hogy sok pénzt keressen és előrébb jusson. Egy aldis kasszásnak nincs meg a lehetőség."

. Ezért marhaság egy alkalmazottat öszehasonlítani egy vállalkozóval.

2023. ápr. 3. 14:15
 12/17 anonim ***** válasza:
71%

"abba persze bele lehetne menni, hogy mi a különbség az árbevétel és a profit között"

. Érdemes lenne belemenni, mert akkor kiderül, hogy ebből lejön az iroda bérleti díja, a rezsi, adózik maga után stb., miközben pl. a bolti dolgozó nem fizeti a bolt rezsijét.

2023. ápr. 3. 14:20
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
#12: Én ezt tudom, azért kezdtem úgy, hogy az egyszeri ember gondolatait írom le. Egyébként ne legyünk naivak, kis ésszel az ügyvédek, jogászok nagyon jól tudnak keresni, sokkal jobban, mint a bolti eladók. Ez is, mint sok minden más, nem úgy megy, hogy kiesik az egyetemi padból halovány kettessel, aztán már kamara kari vezető lesz...
2023. ápr. 3. 14:44
 14/17 A kérdező kommentje:
Már nem azért de nagyon sok olyan ügyvéd van aki egyáltalán nem is foglalkozik ingatlanokkal, tisztán büntetőjogi védő ügyvédek például. Arról nem is beszélve hogy nem csak ügyvéd hanem jegyző is ellenjegyezheti ergo csak az megy ügyvédhez aki akar.
2023. ápr. 3. 14:51
 15/17 A kérdező kommentje:
A kérdésem nem is arra hajazott hogy kevesebbet vagy többet hanem hogy miért hiszi mindenki azt hogy alapból többet keresnek egyetem után. Még jó hogy egy ügyvéd aki túl van 3 évi bojtárkodáson és szakvizsgán többet keres, de a legtöbb ügyvéd nem keres milliókat már csak azért is mert minden sarkon találni egyet.
2023. ápr. 3. 14:54
 16/17 anonim ***** válasza:
50%

"Én még nem láttam se csóró orvost, se csóró ügyvédet."

Pedig van szép számmal belőlük, csak ezzel nem szokás dicsekedni....

2023. aug. 8. 07:52
 17/17 anonim ***** válasza:
53%

Azért kérdező, mert az átlagember az összes ismeretét az ügyvédekről az amerikai filmekből, esetleg a hazai média által sztárolt ügyvédekből meríti.....

A valóságot azonban nem ismerik, bár nem is érdekli őket....

Azt úgyse hinné el senki, hogy az ügyvédi kamarába bejegyzett ügyvédek harmada komoly megélhetési gondokkal küzd....

pedig így van!

Hogy honnan tudom?

Mert az ügyvédi kamara a munkahelyem, jogászként.

(a szakvizsga előtt ügyvédjelölt voltam én is....de nem lettem ügyvéd, mert a kamarának dolgozni, biztosabb megélhetést nyújtott mint a praxis.)

Csak amikor véletlenül látsz egy ügyvédet X6 - os BMW - t vezetve, akkor nem arra gondolsz, hogy szegény a küszöböt rágja.... mert Ő lehet nem, de sok kollégája igen.

Az egyetem után annak a jogásznak van relatíve "jobb" fizetése, aki nem a jogi pályán dolgozik, mert ott az - egyébként joggyakorlat nélküli általános - tudása messzemenően meghaladja a szükséges tudásanyagot, így sokat érhet.

Pl. elmész egy postahivatalba, vagy irodai adminisztrátornak a szállítmonyázi céghez, ott jogvégzettként többet keresel, mint egy önkormányzatnál jogi munkakörben, vagy ügyvédjelöltként...mert az már jogászi munka, amit csak idővel "fizetnek" meg...

2023. aug. 8. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!