Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Egyetemisták, volt egyetemistá...

Egyetemisták, volt egyetemisták! Van/volt olyan évfolyamtársatok, akiről azt gondoljátok, hogy nem való egyetemre?

Figyelt kérdés
Miért gondoljátok ezt? Miben nyilvánult meg a dolog?

2022. szept. 3. 20:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
64%
Van/volt olyan évfolyamtársam, akiről azt gondoltam, hogy nem való egyetemre.
2022. szept. 3. 20:21
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Én magam is egyetemre mentem, de sosem fejeztem be, egyszerűen nem nekem való volt az adott szak, hiába próbáltam jó lenni benne, nem voltam, így motiválatlan lettem. Sok ismerősöm bukott bele, olyanok akik amúgy értelmes emberek, mégis valahogy teljesen elvesztek az egyetemen.

Pont mostanában írt egy ismerősöm, hogy nem-e tudok neki a szakmán belül egy kis iránymutatást adni, hogy mit tudna kezdeni, hol tudná magát elképzelni, mert 35 évesen még mindig nem tudja mit kezdjen magával.

2022. szept. 3. 20:23
 3/15 anonim ***** válasza:
78%

Voltak emberek akik kb folyamatosan bukdácsoltak, majd újrajelentkeztek a szakra.

Én annak nem látom értelmét hogz egy 6 féléves szakot valaki 12 alatt végez el

2022. szept. 4. 09:18
 4/15 A kérdező kommentje:
Mármint az egész szakra újra jelentkeztek?
2022. szept. 4. 17:51
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Könnyebb alapszakra jártam és akik ott bukdácsoltak, ők egyértelműen nem voltak egyetemre valók. És nem a lustaságra gondolok, hanem ahogy beszélgettem velük, is éreztem, hogy, most ezt nehéz megfogalmazni, mert nem akarok senkit megbántani, de mondjuk úgy, hogy "egyszerűbb gondolkodású" emberek. Amivel egyébként semmi gond nincs, de talán nem lenne ekkora a szakember hiány, ha számukra vonzóvá tennénk ezt a lehetőséget.
2022. szept. 5. 08:16
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb egyetemista nem való egyetemre, de ha csak olyanok járnának akik oda is valók, sok tanárra nem lenne szükség, illetve egy csomó pénztől esnének el az egyetemek.
2022. szept. 5. 21:19
 7/15 A kérdező kommentje:

Utolsó, ez talán igaz, de konkrétabb beszámolókra gondoltam, hogy mi alapján alakult ki valakiről ez a vélemény.

Olyat én is éreztem, amit az 5-ös ír, hogy egyszerűen egyesek egyszerű gondolkodásúak.

2022. szept. 5. 21:23
 8/15 A kérdező kommentje:
Vagy éppen nem buták, csak azt hiszik, hogy ez is még gimi, és az a menő, aki nem tanul.
2022. szept. 5. 21:23
 9/15 anonim ***** válasza:

Nem hiszem hogy valaki menőnek érrzné magát ettől.

Az igazság az, hogy egyetemen csak azok lesznek sikeresek akik képesek maguktól rendszert kialakítani az életükben.

Mivel senkit se érdekel mit csinálsz ezért magadtól kell elmenned órákra, magadat kell rávenned arra hogy tanulj időben dolgokra, odafigyelj arra hogy mikor mit kell leadni stb.

És ez nem egyszerű, különösen mérnöki/ tudományos területen.

Sok szülő pedig képtelen felmérni a gyerekének a képességeit és betolják őket egyetemre merthogy kell a diploma, majd 2 év szenvedés után kiesnek szakma nélkül, fiploma nélkül, munkatapasztalat nélkül

2022. szept. 5. 22:51
 10/15 A kérdező kommentje:
Ez is igaz. Én azért ismertem olyat, aki azt hitte kábé, hogy gimnáziumban van.
2022. szept. 5. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!