Egyetemisták, volt egyetemisták! Van/volt olyan évfolyamtársatok, akiről azt gondoljátok, hogy nem való egyetemre?
Én azt hiszem kb, hogy gimnáziumban vagyok. Végzős vagyok, 4.9-es átlaggal, egy jó szakon, van szakmai tapasztalatom és szakmai cikkem/kutatásom is folyamatban. Sosem buktam tárgyat.
Olyan, mint a gimi, mert olyan jegyetek kapok mint akkor, hasonlóak az elvárások (elit pesti gimi vs vidéki egyetem), ugyanakkora az osztálylétszám, ugyanúgy ismernek a tanárok. Még osztálykirándulásunk is van néha. Mindenki annyi idős, mint én. (Így végzősként 20-21)
Aki szerintem nem való egyetemre:
Aki nem tudja miért van itt, aki utálja az egészet, akit egyik tárgy sem érdekel, aki nem tud semmit felfogni (minden tárgyból legfeljebb 2-es), aki nagyon gyerekes (pl gúnyolódik csoporttárson, hisztizik a tanároknál az órák nehézsége miatt, nem képes megkülönböztetni a baráti és szakmai kapcsolatokat - erős szlenget használ és automatikusan tegezi a profokat stb), akinek nincs tudásvágya/nem nyitott a tudásra és fejlődésre.
Csak 16 éves korig kötelező. És nem is a gimi, csak valamilyen iskola. Járhat valaki 8 osztályt is 16 éves koráig. De van szakgimi stb. Nem kötelező a gimi.
A diploma egyes körökben annyira elvárt, mint máshol az érettségi. Pl nekem elég alap.
Most ezt szerintem kicsit fölösleges volt leírni. Igen, tudom, hogy nem kötelező, csak egyszerűbben fogalmaztam. Illetve hát ha úgy vesszük, kötelező, legalábbis akik gimibe járnak, azok azért mennek, hogy elvégezzék, a szüleik jellemzően ki lennének akadva, ha 16 évesen abbahagynák. Viszont igaz, amit írsz, hogy egyes körökben az egyetem maga is ilyen.
Mindegy, arra gondoltam, hogy vannak emberek, akikről az ember néha nem érti, minek járnak oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!