Kölcsön kéne adnom neki?
Ez nem egy vita két ember között ahol dönteni kell kinek van igaza.
Más az életstílusotok.
Ha az a kérdés ki a megfontoltabb akkor a válasz az, hogy te.
Ha akarsz adsz neki ha nem akkor nem.
Ne adj neki soha többé és ne dicsekedj a félretett pénzeddel és azzal, hogy spórolsz. Panaszkodj te is, hogy sok a kiadásod és nagybátyádtól kellett kérned.
Nem könnyű nemet mondani, de majd megszokod az életed során, különben kihasználnak lépten-nyomon. Sokszor keménynek kell lenni és kész.
Semmiképpen nem kellene adni neki,mert rendszert fog csinálni belőle. Meg kell tanulnia felelősségteljesen beosztani a pénzét. Én sem keresek sajnos valami jól,de apró dolgokra odafigyelve valamennyit mindig félre tudok tenni. Bármikor jöhet egy váratlan kiadás,amire nem árt előre készülni. Szerintem nem várhatjuk el azt, hogy majd mások úgyis kisegítenek.
És ha minden fizetését elkölti, hogy fizeti vissza neked, amivel tartozik?
Régebben a feleségem egyik kolleganője (rendkívül pesszimista beállítottságú, életunt...) kb. 30 éves hajadon volt. Kölcsönt akart felvenni bútorrab és a feleségemet kérte, hogy kérdezze meg tőlem, elmennék-e kezesnek.
Visszautasítottam.
A hölgy már nyugdíjas, azóta is jóban vagyunk, nem neheztelt meg. A pesszimista beállítottsága miatt utasítottam el, tartva attól, hogy öngyilkos lesz és marad egy fölösleges bútorom meg a kölcsöntörlesztés.
Ne adj kölcsönt, mondd azt, hogy rokonodnak adtad minden fölösleges pénzed, de azt is megmondhatod neki, miért nem adsz neki kölcsönt. Ha neheztelni fog - ő a bunkó és nem Te.
Én nem adnék. Addig vagy jófej, ameddig adsz, de a pénzt vissza is kell ám fizetni, és lehet hogy eddig visszafizette, de egy alkalommal nem tudja, és akkor mindkettőtöknek kínos lesz, és megromolhat a kapcsolat köztetek.
Nem nevelési szándékra kell hivatkozni, hanem csak egyszerűen meg kell neki mondani kerek perec, hogy megváltozott a kölcsönnel kapcsolatos álláspontod, elved, már nem szeretnél senkinek sem kölcsönadni, mert az elég kényes dolog, és jó viszonyokat is tönkre tehet. De mondhatod azt is, hogy lekötötted a pénzed, csak annyid van, amennyi kell egy hónapra. De ezt nem akkor mondanám, amikor újra kölcsön kér, hanem amikor már visszafizeti, vagy fizu van, hogy na mostantól lekötöm a megtakarításomat, és akkor ebből tudni fogja. Ha legközelebb kérdezi, akkor meg meg tudod mondani, hogy de hát lekötötted, és nem szeretnéd kivenni, sajnálod, hogy nem értette meg a múltkor.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!