Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért járatja le magát valaki...

Miért járatja le magát valaki ilyen pitiáner dologgal?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem nagy dolog, de mégis foglalkoztat. Van a munkahelyemen egy kollegina, aki felhívott egyik nap, mikor home officeban voltam, hogy "bocs, megettem a kajádat, mert megkívántam, de holnap hozok másikat". Mondtam neki, hogy oké, semmi gond. Másnap viccesen megjegyezte, hogy elfelejtette, de majd hozza. Ennek öt napja, azóta se híre, se hamva a dolognak. Persze mondhattam volna neki, hogy hagyd a fenébe, nem érdekes, de kíváncsi voltam, mert valahányszor hozok valamit, mindig ráröppen, pedig baromi jól keres, albérletet nem kell fizetnie, saját háza van és a párja millió feletti jövedelemmel rendelkezik, tehát nem szorul rá.

Nyilván nem fogom kellemetlen helyzetbe hozni, hogy rákérdezzek, de azt sem hiszem el, hogy elfelejtette. Mire jó ez? Meg sem fordulna a fejemben ilyesmi.

#munkahely #kolléga #munkahelyi hűtő
2023. márc. 16. 15:21
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Az én kajámat is mindig megzabálták, csak én nem tudtam, hogy ki. Egy kis hashajtó csodákra képes. Tudod mit kell tenned...
2023. márc. 16. 23:57
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy hülye pitsa! Odáig még tolerálható lenne a dolog,hogy megígéri visszaadja,de nemhogy nem adja meg,hanem még a többire is rárepül,ezt már nem szabad hagyni.A hashajtó tényleg nem rossz ötlet,el fog menni a kedve tőle.Kérdezd meg tőle;"Holnap meg tudod adni a kajámat? És szeretném,ha többet nem vennéd el,az engedélyem nélkül" Ha nem adja meg másnapra,akkor szó nélkül mehet bele a hashajtó.
2023. márc. 17. 09:13
 23/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

"valahányszor hozok valamit, mindig ráröppen"

Ezt hogy érted? Eddig is ha kaját vittél, mindig ment kuncsorogni?

Ezt úgy értettem, hogy van nálunk egy asztal, ahova néha szoktunk páran behozni sütit, csokit, amit a "közösbe" szánunk. Ha bárki, bármit hoz, ő az első, aki ráugrik és addig eszi, amíg van, bele sem gondolva, hogy esetleg más is szerette volna megkóstolni.

Ami a legjobban kiakaszt, hogy amikor valakinek születésnapja van a cégnél és a főnök hoz neki egy tortát, hogy ebéd után megünnepeljük az illetőt, van két-három ember, aki képtelen kivárni az ebéd utáni "ünneplést" és belezabál a tortába. Első alkalommal nem akartam hinni a szememnek. Szerintem ez már olyan fokú bunkóság, ami egy normális ember számára felfoghatatlan.

2023. márc. 17. 09:39
 24/27 anonim ***** válasza:
87%
Ez a kolléganő valószínűleg erősen IQ és EQ hiányos. Én a főnök helyében beszélnék vele, vagy ha őt nem érdekli, akkor tegyétek szóvá többen: "Figyelj Lujzi, amit a közösbe hozunk, abból más is szeretne enni, nem csak a tied, légyszi ne edd meg az összeset." Ha szülinapoztok, akkor: "Srácok-csajok, ebéd után fogunk ünnepelni, légyszi addig senki ne egyen bele a tortába." Elég nagy szégyen, hogy ilyesmit felnőtt embereknek szóvá kell tenni, de ha ilyen taplók vannak a cégnél, akkor másképp nem működik. Ha nem megy át az üzenet, akkor lehet drasztikusabban is fogalmazni, és ha az sem használ, akkor "Bocsi kollégák, mától nincs közös nasi, nincs szülinapi tortázás, mert néhányan közületek nem tudják fékezni magukat és mind megeszik/előre megeszik, amit behoztunk." Ez van, ha óvoda szint van a munkahelyen, akkor olyanok lesznek a szabályok is.
2023. márc. 17. 10:26
 25/27 Thunderfairy ***** válasza:
100%
Azonnal kirugatnám. Ki is rugnák.
2023. márc. 18. 17:15
 26/27 A kérdező kommentje:
Dehogy rúgnák! Amúgy sem tennék ilyet, illetve a főnök is tud róla, csak semmivel nem foglalkozik. Mindenki azt csinál a cégnél, amit csak akar és soha semmi következmény nincs.
2023. márc. 18. 19:45
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom, ilyen közös asztal nálunk is volt (én vagyok, aki az előző munakhelyéről írt), de normálisak voltak az emberek. Volt nálunk is egy nő, aki elsőkétn repült rá ezekre, és néha szerintme bunkó volt, mert szint eszámonkérte, miért nincs ma semmi a közösben, de ő is csak egyet vett, nem sokat. A mostani munkahelyemen ebédidőben körbekínáljuk, ha valami ilyen közös dolog.

Szerintem amúgy legközelebb az ilyen közös dolgot ne tedd be, hanem kínáld körbe, neki is adj egyet.

2023. márc. 18. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!