Hol és milyen munkában tudnék érvényesülni csupán azzal a dologgal hogy jó írói, fogalmazási "képességem van"?
Üdv mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne hogy ittvagyok 30 évesen és még mindig nem találtam meg a hozzám illő, szívesen végzendő munkát. Tudom...ez nem kívánságműsor, menni kell előre és dolgozni, de régóta foglalkoztat egy dolog. Rólam annyit lehet tudni hogy 30 éves férfi vagyok, csak érettségim van, mindig csak sodródtam az árral. Nem vagyok egy társasági emberke, szeretek egyedül lenni. Nem is tudok együtt dolgozni több emberrel. Viszont több évre visszamenőleg van egy dolog amivel sosem kezdtem semmit. Ismerősöknek, rokonoknak, haveroknak sokszor kellett írnom szövegeket. Például: Hivatalos leveleket, történeteket, vitákat is lefolytattam olyan minőségben hogy mindig megkaptam azt, hogy ezt mégis hogyan tudtam így megfogalmazni? 30-40 olyan visszajelzésem van, hogy szó szerint tátott szájjal néztek rám hogy ezt mégis hogy bírtam így megírni?! Kivétel nélkül mindenki azt javasolja nekem hogy nekem írnom kéne, mindegy hogy mit...de ehez rohadtul értek. Ez persze jöt tett az egómnak, és most elkezdtem gondolkozni azon hogy mégis mihez kezdhetnék ezzel? Elképzelésem sincs. Jelenleg munkám nincs, ebből adódóan időm az sok lenne, de nincs kihasználva. Szóban sosem tudtam magam igazán kifejezni, de írásban 1 apró dologról is oldalakat tudok írni. Sajnos a mindennapokban ez vissza is üt rám, a személyes ismerkedésben egy nulla vagyok és ez mindig ilyenkor derül ki, mert a tali előtt írásban mindig regényeket tudok írni, de személyesen nemtalálom a szavakat. Mindegy is, arra akarok visszatérni hogy milyen lehetőségeket lehet kihozni az írásból, bármilyen felsőfokú vagy egyéb végzettség nélkül?
Köszönöm előre is.
Termékleírások, marketingszövegek gyártása - persze utóbbi nem csupán blabla, ahhoz előképzettségre is szükség van. (Ami persze megszerezhető.)
PR-cikkeket, blogbejegyzéseket is írhatsz. Sok netes cégnek szüksége van tartalomra, és a (megfelelő minőségű) tartalomgyártás babramunka. Robot ma még - magyar nyelven - nem tud megírni egy jó cikket.
A helyesírásra azért figyelj jobban oda. És ha még tanácsolhatok (teljesen jó szándékkal) valamit: tagold a mondanivalódat.
Azaz ne írj tömbszövegekben, főleg a netre ne.
Önmagában ezzel így nem mész semmire. Ez egy olyan tehetség, ami egyes pályákon tud plusz nyújtani, mint ahogy a felettem lévő is írta.
(Azt pedig gondold hozzá a dolgokhoz, hogy a környezet sokszor ítél pozitívabban.)
Nekem is megvan ez az adottságom, én regényeket írok. Pénzt még nem láttam belőle, talán nem is fogok soha, az ilyesmi angol nyelven megy igazán. Magyar írók akik írásból meg tudnak élni, vannak összesen kb. tizenöten. Szóval nem egy aranybánya, de mivel ingyen is csinálnám, sőt késztetésem van rá, így nincs értelme nem csinálni. Hobbinak jó. Mivel aszociális vagyok eléggé, olyan munkát kerestem, amiben egyedül lehetek, és foglalkozhatok sokat ezzel az időigényes hobbival, így elmentem vagyonőrnek.
37F
"Biztos vannak hiányosságok"
Ja, egy-kettő, amitől le is törne a kezem, ha egy bekezdésen belül leírnám.
ittvagyok
évesen és (közé vessző)
ehez
nemtalálom
A gimis magyartanárom egy-egy jobb napján esetleg megadná a kettest egy ilyen típusú hibákkal megtűzdelt tollbamondásra.
"Szóban sosem tudtam magam igazán kifejezni, de írásban 1 apró dologról is oldalakat tudok írni."
Ne aggódj, írásban sem tudod. Legalábbis a grafomán írástudatlan mint állapot nem minősül jó kifejező készségnek. Egyrészt senki nem fog egy apró dologról egy bekezdésnél többet olvasni, másrészt jól írni nagyon nem azt jelenti, hogy jól szétvariálod a semmit. Ilyen ordas helyesírási hiányosságokkal pedig egy átlagosnak mondható könyvmoly is hátat fordít, amikor az első hiba felbukkan előtte, főleg ha közben belegondol a terjedelembe.
Többet kellene olvasnod. Sokkal.
Tehát semmiféle végzettség, emberileg több, mint gáz személyiség. És 10 év alatt pár visszajelzés, hogy jól fogalmazol?
Erre nem építenéék karriert
ma 07:41
Az, hogy egy fórumon nem töri magát halálra a helyes írásmóddal, még nem jelenti feltétlen, h nem ért hozzá, vagy ne tudná elsajátítani gyorsan. Még a legnagyobb írók sem elsőre írják a remekműveiket, azokat sokszori átírással formálják művészeti alkotássá, és a helyesírási hibákat is utólag javulnak.
Te is vétettél hibákat:
"Legalábbis a grafomán írástudatlan mint állapot nem minősül jó kifejező készségnek. "
Helyesen:
Legalábbis a grafomán írástudatlan, mint állapot, nem minősül jó kifejező készségnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!