Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért járatja le magát valaki...

Miért járatja le magát valaki ilyen pitiáner dologgal?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem nagy dolog, de mégis foglalkoztat. Van a munkahelyemen egy kollegina, aki felhívott egyik nap, mikor home officeban voltam, hogy "bocs, megettem a kajádat, mert megkívántam, de holnap hozok másikat". Mondtam neki, hogy oké, semmi gond. Másnap viccesen megjegyezte, hogy elfelejtette, de majd hozza. Ennek öt napja, azóta se híre, se hamva a dolognak. Persze mondhattam volna neki, hogy hagyd a fenébe, nem érdekes, de kíváncsi voltam, mert valahányszor hozok valamit, mindig ráröppen, pedig baromi jól keres, albérletet nem kell fizetnie, saját háza van és a párja millió feletti jövedelemmel rendelkezik, tehát nem szorul rá.

Nyilván nem fogom kellemetlen helyzetbe hozni, hogy rákérdezzek, de azt sem hiszem el, hogy elfelejtette. Mire jó ez? Meg sem fordulna a fejemben ilyesmi.

#munkahely #kolléga #munkahelyi hűtő
2023. márc. 16. 15:21
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Eleve mi ez az indok, hogy megkívánta? Én eddig csak oylat hallottam, hogy valaki véletlenül kiborította a másikét. Meg olyan volt, hogy valaki körlevelet írt, hogy két nagyon hasonló ital volt a hűtőben, és csak kinyitás után jött rá, hogy nem a sajátját nyitotta ki, nem tudja, kié a másik, de felajánlja a sajátját cserébe, vagy vesz másiakt. Aki kiöntötte a másik kajáját, az is felajánlotta a sajátját. Tévedni emberi dolog, de mi ez, hogy megeszik egymás kajáját az emberek? Sosem fogom megérteni.
2023. márc. 16. 18:14
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk amúgy simán elfogadta cserébe a másik italt az illető. De ez a megkívántam dolog nagyon gáz.
2023. márc. 16. 18:16
 13/27 anonim ***** válasza:
33%

"Szerintem az, hogy felhív és elmondja, az tök korrekt, ebből látszik, hogy igazából rosszat nem akar ő, csak... szertelen a leány:D Ha suttyó lenne, akkor megette volna és nem szólna, ígéretet se tenne a pótlására."

Erre a részre mondtam a jutalmazást, mert, jó hogy azt nem mondod, hogy nézze el a kérdező, mert jaj szegény lány nem rossz szándékból lop, meg egyébként is milyen kedves.

2023. márc. 16. 18:35
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Megeszi a kajádat, mert megkívánta? Ilyet még életemben nem hallottam, pedig dolgoztam több helyen, volt néhány olyan kolléga is, aki nem az eszéről volt híres, de ilyen... Ha egyszeri eset volt, nem törődnék vele, de ha még egyszer előfordulna, bizony megszívatnám kicsit a kolléganőt, nem neki főzök b@sszus.
2023. márc. 16. 19:23
 15/27 anonim ***** válasza:
88%
A szívatást nem támogatom, de egy elbeszélgetést igen. Mert épp azért fog megint megtörténni, mert hagyod.
2023. márc. 16. 19:29
 16/27 anonim ***** válasza:
84%

Ha nem állsz nyomatékosan a sarkára, mindig ezt fogja csinálni.

Nem tűzted ki a határokat, így tovább fog próbálkozni és még tovább megy.

Holnap viszel kaját akkor nevén nevezed az illető kolkeginát,hogy a többiek is hallják. Megmondod neki, hogy hoztál kaját de NEM neki és szeretnéd ha még ott lenne ahová tetted amikor még szeretnéd enni.

Ne hagyd magad! Engem nem érint de nagyon felhuztam magam rajta.

2023. márc. 16. 20:52
 17/27 anonim ***** válasza:
85%
Azért a konfliktuskezelés nyilvános megalázással nem túl.... jó módszer. Simán lehet ezt egymás közt is intézni.
2023. márc. 16. 21:47
 18/27 anonim ***** válasza:
81%
#17 Jah, de hatása nincs. Ha valaki szándékosan áthágja a határaidat, mert tudja hogy megteheti, a szép szavaid nem fogják meghatni. Magasról leszarja őket. Addig, amíg nem származik hátránya a csesztetésedből, folytatni fogja. Ezt a hátrányt pedig többek között hatásosan lehet generálni a megalázással. De szolgálja ez azt a célt is, hogy ha a hölgyemény ezek után mást venne célba (mert az ilyen piócák általában áldozatról áldozatra mennek), akkor mindenki legyen résen hogy van egy ilyen a cégnél, és tárolja biztonságosan a kajáját.
2023. márc. 16. 21:58
 19/27 anonim ***** válasza:
0%

18, hát elhiszem, hogy neked ilyen rossz tapasztalataid voltak, de... lehet csak én dolgozom jó irodában, mert itt bizony meg lehet beszélni az ilyesmit simán.

Ismétlem: ha annyira ségyentelen lenne a csaj, nem hívta volna fel a kérdezőt, hanem hagyta volna, hogy másnap szembesüljön vele.

2023. márc. 16. 22:11
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

"valahányszor hozok valamit, mindig ráröppen"

Ezt hogy érted? Eddig is ha kaját vittél, mindig ment kuncsorogni?

Ha eszem valami nasit melóban és valaki odajön megkérdezni, hogy vehet-e egy szemet vagy egy darabot, az még oké - mondjuk ha nem kínálják, ez is kissé fura, de még belefér - de ha ez rendszeres, azt már nem kell hagyni. Az ilyen kolléga pofátlan és kihasznál, vagy csak annyira tyúkeszű, hogy nem látja át, mennyire gáz ez a viselkedés. Miért kellene hagynod, hogy folyton dézsmálja a kajádat? Nem neki viszed.

18-nak igaza van, tényleg nem ért a szép szóból az ilyen ember, és bármennyire nem vagyok híve és sem a nyilvános megszégyenítésnek, itt bizony kissé megszívatnám a kolléganőt, hogy észbe kapjon. Nem kell minden idegesítő hülyeséget eltűrni, nehogy már folyton egye a te kajádat, ha van sajátja.

2023. márc. 16. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!