Miért járatja le magát valaki ilyen pitiáner dologgal?
Sziasztok!
Nem nagy dolog, de mégis foglalkoztat. Van a munkahelyemen egy kollegina, aki felhívott egyik nap, mikor home officeban voltam, hogy "bocs, megettem a kajádat, mert megkívántam, de holnap hozok másikat". Mondtam neki, hogy oké, semmi gond. Másnap viccesen megjegyezte, hogy elfelejtette, de majd hozza. Ennek öt napja, azóta se híre, se hamva a dolognak. Persze mondhattam volna neki, hogy hagyd a fenébe, nem érdekes, de kíváncsi voltam, mert valahányszor hozok valamit, mindig ráröppen, pedig baromi jól keres, albérletet nem kell fizetnie, saját háza van és a párja millió feletti jövedelemmel rendelkezik, tehát nem szorul rá.
Nyilván nem fogom kellemetlen helyzetbe hozni, hogy rákérdezzek, de azt sem hiszem el, hogy elfelejtette. Mire jó ez? Meg sem fordulna a fejemben ilyesmi.
"Szerintem az, hogy felhív és elmondja, az tök korrekt, ebből látszik, hogy igazából rosszat nem akar ő, csak... szertelen a leány:D Ha suttyó lenne, akkor megette volna és nem szólna, ígéretet se tenne a pótlására."
Erre a részre mondtam a jutalmazást, mert, jó hogy azt nem mondod, hogy nézze el a kérdező, mert jaj szegény lány nem rossz szándékból lop, meg egyébként is milyen kedves.
Ha nem állsz nyomatékosan a sarkára, mindig ezt fogja csinálni.
Nem tűzted ki a határokat, így tovább fog próbálkozni és még tovább megy.
Holnap viszel kaját akkor nevén nevezed az illető kolkeginát,hogy a többiek is hallják. Megmondod neki, hogy hoztál kaját de NEM neki és szeretnéd ha még ott lenne ahová tetted amikor még szeretnéd enni.
Ne hagyd magad! Engem nem érint de nagyon felhuztam magam rajta.
18, hát elhiszem, hogy neked ilyen rossz tapasztalataid voltak, de... lehet csak én dolgozom jó irodában, mert itt bizony meg lehet beszélni az ilyesmit simán.
Ismétlem: ha annyira ségyentelen lenne a csaj, nem hívta volna fel a kérdezőt, hanem hagyta volna, hogy másnap szembesüljön vele.
"valahányszor hozok valamit, mindig ráröppen"
Ezt hogy érted? Eddig is ha kaját vittél, mindig ment kuncsorogni?
Ha eszem valami nasit melóban és valaki odajön megkérdezni, hogy vehet-e egy szemet vagy egy darabot, az még oké - mondjuk ha nem kínálják, ez is kissé fura, de még belefér - de ha ez rendszeres, azt már nem kell hagyni. Az ilyen kolléga pofátlan és kihasznál, vagy csak annyira tyúkeszű, hogy nem látja át, mennyire gáz ez a viselkedés. Miért kellene hagynod, hogy folyton dézsmálja a kajádat? Nem neki viszed.
18-nak igaza van, tényleg nem ért a szép szóból az ilyen ember, és bármennyire nem vagyok híve és sem a nyilvános megszégyenítésnek, itt bizony kissé megszívatnám a kolléganőt, hogy észbe kapjon. Nem kell minden idegesítő hülyeséget eltűrni, nehogy már folyton egye a te kajádat, ha van sajátja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!