Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Érdemes letagadni a diplomát?

Érdemes letagadni a diplomát?

Figyelt kérdés

Jelenleg van munkám, de évek óta keresgélek valami jobb után, mert nagyon megalázó a fizetésem, viszont valamiért sehova nem kellek.

A leg"alantasabb" munkákról sem kapok visszajelzést, ha igen, akkor az önéletrajzomat egyből visszadobják és azt írják nem felelek meg.

Több, mint 5 éve vagyok hivatalosan gépbeállító és nyilván hasonló munkakörök érdeklnének, hiszen ebben van tapasztalatom. Mégsem kellek sehova.

Van egy semmit érő diplomám és akit kérdeztem a témáról, szerintük egyértelműen hátrány, ha nem diplomás munkakörbe jelentkezem, mégis rendelkezem vele.

Ti hogya nvélekedtek erről? Érdemes lenne inkább úgy jelentkeznem állásokra, hogy az önéletrajzomból kihagyom a diplomát?

A probléma ezzel az, hogy mit mondok arról a 4 évről, mit csináltam akkor? Közben nem dolgoztam, szerencsére nem voltam rászorulva.

Utána tud nézni a munkáltató, hogy valójában hol dolgoztam, milyen végzettségem van?

2023. márc. 15. 22:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

Neked meg van a konkrét véleményed, attól nem tágítasz. ezért tökmindegy mit írunk.

Azt, hogy kit miért nem vették föl, 100 dolgon múlik.

2023. márc. 17. 18:21
 12/15 AvatatlanSzemlelo ***** válasza:
42%

...csatlakozom az előttem szólóhoz.

De ettől függetlenül ne csüggedj, és add be mindenhová a jelentkezésed, ami érdekelhet. :)

Csóró friss (bölcsész)diplomásként engem anno nem akartak felvenni pl egy optikába eladónak, mert azt gondolták, hogy az a munka nem lett volna nekem elég nagy kihívás. Amúgy igazuk volt, pedig akkor csak azt láttam az egészből, hogy egy vasam sincs, ezek meg ilyeneken pörögnek...

van fény az alagút végén, kitartás :)

2023. márc. 22. 22:49
 13/15 A kérdező kommentje:

Azóta jelentkeztem pár helyre, szintén eredménytelenül. Konkrétan már olyan állásokra is jelentkeztem ahová nem is kérnek még önéletrajzot sem, csak meg kell adni az adatokat és felhívnak/jeleznek valahogy. Szerintetek hívtak?

Én nem értem mások hogy csinálják, a mostani főnökömet, akinek egy sima érettségije van az ország másik feléből csábították át a mostani cégemhez üzemvezetőnek.

Egyszerűen nem értem mit kellene csinálnom...

2023. ápr. 13. 13:17
 14/15 anonim ***** válasza:
Ha a munkakor olyan, erdemes lehet. Jonnek az eletrajzok, es szelektalnak. Igen, kuka a diploma, mert eldontik, hogy ugyse akar maradni, ha egyszeru munkakor. Masik oldalrol lattam sajat szemmel.
2023. ápr. 13. 19:18
 15/15 anonim ***** válasza:
Az egyik ismerosom kijott Ausztriaba, diplomaval, nemet tanar volt a vegzettsege egyebkent, es a Katedran tanitott, tehat a nemet tudasa szinte tokeletes volt. Megsem vettek fel sehova, hetekig probalkozott boltokban arufeltoltokent, gyarakba stb. Ilyen helyekre szeretett volna elhelyezkedni, ki akarta magat probalni kulfoldon, egyszeru munkakban. Sehova nem vettek fel, ahonnan vettek a faradtsagot hogy valaszoljanak, onnan csak elutasitast kapott, a legtobb helyrol meg azt sem. Csinalt egy masik oneletrajzot, ahova nem irta be a diplomajat, sem a nyelviskolat mint volt munkahely, es mar aznap lett munkaja! Elotte pedig hetekig semmi. Szoval igen, ahova kozepfoku vegzettseg kellhet, ott talan erdemes letagadni. Szerintem a fonokok, kozepvezetok nem szeretnenek olyan beosztottat, akinek magasabb a vegzettsege, legalabbis nekem ez a velemenyem.
2023. ápr. 14. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!