Érdemes letagadni a diplomát?
Jelenleg van munkám, de évek óta keresgélek valami jobb után, mert nagyon megalázó a fizetésem, viszont valamiért sehova nem kellek.
A leg"alantasabb" munkákról sem kapok visszajelzést, ha igen, akkor az önéletrajzomat egyből visszadobják és azt írják nem felelek meg.
Több, mint 5 éve vagyok hivatalosan gépbeállító és nyilván hasonló munkakörök érdeklnének, hiszen ebben van tapasztalatom. Mégsem kellek sehova.
Van egy semmit érő diplomám és akit kérdeztem a témáról, szerintük egyértelműen hátrány, ha nem diplomás munkakörbe jelentkezem, mégis rendelkezem vele.
Ti hogya nvélekedtek erről? Érdemes lenne inkább úgy jelentkeznem állásokra, hogy az önéletrajzomból kihagyom a diplomát?
A probléma ezzel az, hogy mit mondok arról a 4 évről, mit csináltam akkor? Közben nem dolgoztam, szerencsére nem voltam rászorulva.
Utána tud nézni a munkáltató, hogy valójában hol dolgoztam, milyen végzettségem van?
Az, hogy te 8 éve mit csináltál, pont a gépbeállító munkakörben senkit nem fog érdekelni, tehát azt írsz be, amit akarsz. Írd, hogy takarítottál vagy mezőgazdasági alkalmi munkákat végeztél, tökmindegy.
A diplomát meg tényleg inkább hagyd ki, se a túlképzett, se az alulképzett munkaerő nem kelendő.
3-as: hát nem tudom, szerintem érdekli őket. Volt egy cég (elég nagy) ahová szintén gépbeállítónak jelentkeztem és olyan indokkal utasítottak el kb. azonnal, hogy az önéletrajzom alapján nem felelek meg. Érdekes, az önéletrajzomban benne van, hogy 5 éves tapasztalatom van, de nekik mégsem volt ez jó. Utána egyébként megtudtam, hogy kit vettek fel helyettem, történetesen egy olyan embert aki szakács...
Szóval egy szakács jó gépbeállító, de egy gépbeállító nem az, a magyarországi cégek szerint.
1-es: azért nem tudok, mert írtam, hogy értelmetlen az egész. Ahová úgy gondolná az ember, hogy jó lenne, oda sem ezt a végzettséget kérik. Talán a fővárosban lehetne vele munkát találni, csak nem ott élek.
A másik dolog, hogy már amúgy is régen végeztem, azóta mi maradhatott meg az egészből? Szerintem nem sok.
Úgy mégis mi az a "diplomás állás"? Szerintem olyan nem nagyon van, hogy valahova csak egy valamilyen diplomáz kérnek. ELgalábbis én még nem találkoztam ilyennel, főleg nem itt a lakhelyemen és környékén.
A munka jellege amúgy számomra mindegy, bármit elvállalok, ami normálisan fizet és azért a körülmények sem embertelenek, de egyszerűen sehova nem kellek.
"Van egy csomó olyan irodista munkakör, ahová elég egy bármilyen diploma."
Hol van ilyen? Jelentkeztem anno sima irodai, adminisztrátornak egy helyi (nagyobb) céghez az egyik telephelyükre. Kb. 3-4 hónap múlva írtak vissza, hogy hát nem engem válaszottak... nem mondod??? :D
9-es: akkor mi érdekli őket úgy őszintén? Ha valaki akinek releváns tapasztalata van egy szakterületen az nem megfelelő, viszont akinek nincs az meg igen? Elég érdekes szerintem.
Én inkább a 4 évnyi "lyuk" miatt aggódom, hogy oda mit mondok, mit csináltam? Elég furcsán néz ki, hogy egy jó nevű gimnáziumban végeztem, 4 évig semmi, majd elkezdtem dolgozni és azóta is ugyanott vagyok. Szerintem ez baromi feltűnő, de ha nem érdekli őket akkor mindegy igazából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!