Felmondanál a helyemben?
Használd fel a helyzetet arra, hogy megtanuld az ilyen helyzeteket kezelni.
Pl. maradj asszertív, tedd szóvá, hogy ilyet ne mondhat, és ha az ilyen stílussal toxikus munkakörnyezetet teremt, akkor az ő hibája, ha ezért romlik a munka minősége. Emellett meg lehet nézni, van-e a magatartás kódexben olyan, amire hivatkozva jelentheted a HR-nél az esetet.
Félre ne érts, idővel váltanod kell, de jó, ha az ember megtanul kiállni magáért.
Munkahelyen szerintem fontos, hogy az emberek jól kijöjjenek a munkatársakkal. A főnökre ez különösen igaz. Ha a főnökkel nem tudod megtalálni a közös hangot, emberileg nem jöttök ki egymással, akkor szerintem érdemes munkahelyet váltani. Nem kell kapkodni, de részedről ez egy lehetetlen helyzet, mivel a főnököd hatalmi pozícióban van.
Ha munkatárssal nem jössz ki, de a főnökkel igen, az könnyebb helyzet, mivel a munkatársadtól nem függsz olyan mértékben. Az ilyen helyzet könnyebben kezelhető. De ha főnökkel van probléma, az egy sokkal kényelmetlenebb helyzet. Ha úgy érzed, hogy te mindent megtettél és a helyzet javíthatatlan és elviselhetetlen, akkor nincs más opciód, munkahelyet kell váltani.
Az, hogy úgy érzed-e, hogy olyan fokú-e az okozott kellemetlenség vagy megaláztatás, hogy már tűrhetetlen vagy sem, azt neked kell eldönteni. Lehet nem is olyan szörnyű a helyzet. Amit mondani próbálok az az, hogy főnökkel nem nagyon tudsz harcolni, mivel feletted áll. Ha a HR-nél el is érsz valamit, valószínűleg utána is kényelmetlenül éreznéd magad, és utána másképp tekintenének rád.
A fentiek alól talán egy kivétel van: Ha olyan mértékű durvaságot követ el a főnököd, aminek hatására az cég _többsége_ felháborodik és önszántából és határozottan kiáll melletted, és bátorít, hogy tegyél lépéseket. Másszóval nem vagy egyedül a véleményeddel, hanem úgymond az egész cég kiutálja a problémás főnököt. Ekkor esetleg érdemes lépéseket tenni.
Az, hogy egy cégnél mi számít megengedhetőnek egy főnök részéről és mi nem, az változó. Valahol olyan a helyi kultúra, hogy az emberek többsége fel sem veszi a hasonló beszólásokat. Ha ez van, akkor nem érdemes küzdeni, nem az a megfelelő hely a számodra. Viszont ha olyan a hely, ahol ez egyáltalán nem divat, majd jön egy új főnök, aki folyton beszólogat, és a dolgozók 80%-a mélységesen fel van háborodva ezen, akkor elképzelhető, hogy a rájönnek erre, és inkább menesztik vagy megregulázzák a problémás főnököt.
Húúú, de durva. Én azonnali hatállyal otthagytam volna. + közöltem volna vele, hogy az apja volt balfaxx mikor a fiát világra baxxta.
Ilyen szarrágó alakkal én képtelen lennék együtt dolgozni.
Hát ha ,,kínos csend'' követte a dolgot, akkor ez nem fér be valamiféle baráti csipkelődésbe, hanem sima bűncselekmény, bescsületsértés.
És attól még, hogy a becsületsértés magánvádas, az nem jelenti azt, hogy csak polgári perként vagy magánvádlóként tudnád végigvinni. Sima bűncselkmény, mit a pofon, csak meg kell tenni a bejelentést határidőben, mert más nem tudja megtenni Helyetted, de egyébként maga a per az állam teljes segítégével megy le.
Kérj tanácsot ügyvédtől. Ha spórolni akarsz idők, költségen, bepróbálkozhattok egy ügyvédi felszólítással, azzal lehet hogy közvetlenül is meg tudtok egyezni per nélkül is, de egyébként maga a per is simán lemenne állami költségen. Mivel vannak tanúk, ezért vanank esélyeid. Ha nagyon gyávák a tanúk, esetleg megpróbálhatsz új hangfelvételt kiprovokálni valami csapda-helyzet teremtésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!