Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy lehet elviselni a rossz...

Hogy lehet elviselni a rossz munkahelyi légkört, van erre valami megoldás?

Figyelt kérdés
Még csak egy éve dolgozom, de már sikerült kiábrándulnom. Nem a tényleges munkavégzéssel van bajom, azt kifejezetten élvezem, de a munkakörnyezet valami borzasztó. Négy fős irodában vagyok, és sokszor olyan szinten vágni lehet bent a feszültséget, ami a munkát is ellehetetleníti. Állandó beszólogatásokat kapok az alakomra, ruhámra, életstílusomra stb, csak mert én inkább az az otthon olvasgatós, nem egy vakolattal az utcára járós, öt centis műkörmöt viselő nő vagyok. Engem ugyan nem zavarna, hogy más hogyan éli a magánéletét, vagy hogy szabadabb erkölcsű, de hogy minden nap ezeket a történeteket hallgassam, és még engem készítsenek ki, amiért nem válok hasonlóvá, azt egyre rosszabbul viselem. A tanulmányaim során ha valaki nem kedvelt valakit, legfeljebb nem ment oda a másikhoz jópofáskodni, de személyében soha nem sértegetett senki sem mást. És a legrosszabb, hogy nagyon sok helyről ezt hallom vissza, egyszerűen folyamatos támadásoknak van kitéve az ember, sok ismerősöm a kollégák piszkálódása miatt gyomorgörccsel jár be dolgozni, lassan már én is. Mi erre a megoldás? Életem végéig ilyen légkörben kell majd dolgoznom? Diplomás pozíciókról beszélünk ráadásul. Nagyon rosszul érint, hogy a baráti köröm nagy része eltűnt, mert más városba költöztek, így lassan elfogynak mellőlem a normális mentalitású emberek, akik pozitívan motiváltak, helyette viszont mindennap kikezdenek a kollégák, akikkel már legszívesebben kölcsönösen egy kanál vízben megfojtanánk egymást. Lelkileg ez egyre jobban kikészít. Arról nem is beszélnék, hogy azt látom, mennyire anyagi érdekből alakítják ki az emberek a kapcsolataikat, és hogy mennyire tönkretesznek mindenki mást. Valószínű én voltam naív, de a tudásomból és a szorgalmamból akartam megélni, nem abból, hogy jól helyezkedek, és eltaposom, akit kell. Jobb lesz ez valaha? Lassan azt érzem, annyira kikészülök, hogy pszichológus segítségét kéne igényelnem, pedig egy évvel ezelőttig egészen pozitív és vidám ember voltam. Természetesen gondolkodtam a váltáson, de azt hallom, látom, hogy mindenhol ez megy. Bele sem merek gondolni, mennyit tanultam azért, hogy legyen egy olyan munkám, ami most teljesen kikészít lelkileg. Arra gondoltam esetleg, meg kellene próbálni home office munkát keresni, az segíthetne szerintetek? Vagy van esetleg más tanácsotok?

2023. márc. 8. 23:30
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
De jó hogy taxis vagyok nincs ilyen gondom, ez is szar munka de nincs szarkeverés. Én ilyen fapofával bemennék dolgozni és nem törődnék velük mert ez munkahely kit érdekelnek. Vagy megbeszélném velük hogy figyu ne haragudjatok de zavar ez a légkör tegyünk valamit mert ez nem jó nekem. Lehet nem is tudják hogy nem érzed jól magad miattuk.
2023. márc. 9. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!