Interjún közölni hogy befizetett utam van, és decemberben 2 hét szabadságra megyek, vagy eltitkolni egy ideig?
Január elején megvettük a repjegyeket, befizettük a szállás előleget, mert december utolsó 2 hetében megyünk nászútra. Csak ez az időszak jöhetett szóba nekünk, mert az úticélunkon ilyenkor van a "jó" évszak, és párom munkahelyén akkor van a 2 hét karácsonyi leállás, engem pedig már elengedett a főnök. Nekem viszont nemrég hirtelen megszűnt ez a munkám azóta, és most keresgélek újat. Páromnak ugye adott az a karácsony körüli 2 hét leállás, szóval a tél folyamán máskor, pluszban 2 hét szabadságot ő sem tud kivenni. Voltam már pár interjún, és ahol megemlítettem a dolgot, hogy lehetséges e majd akkor a 2 hét szabi, vagy nemet kaptam, vagy hiába mondták hogy valahogy megoldják, végül nem engem választottak. Ezen elkeseredve, most nemrég is voltam egy interjún, ahol mélyen hallgattam a decemberi tervemről, és egyből fel is vettek, nemsokára kezdek. Örülök hogy találtam munkát, de a nászút téma is aggaszt, hogy mégis mikor illene rákérdezni a főnöknél? Mostanában az elején? Vagy ha már hónapok óta ott dolgozom, és látja hogy jó munkaerő vagyok? Utóbbival az a gond, hogy addigra lehet, hogy a többi munkatárs is kér szabit ugyanakkorra, és mivel csak 4-en vagyunk, így nem mehet mindenki egyszerre.
Párommal megbeszéltük hogy mindenképp elmegyünk, már nagyon várjuk, ha csak ne adj Isten lehetetlenné tévő probléma nem adódik addig. Nyilván az én munkahelyem (olyan munkakör amiből van több ezer) nem ilyen kategória, mert legrosszabb esetben felmondok, és 2024 januártól más helyen kezdek. Ezt természetesen így nem fogom hangoztatni az új főnökömnek, hanem normálisan elmesèlem a sztorit, és szabadságot KÉREK. De nyilván nem hülye ő sem, tudja hogy az ember nem mond le egy befizetett, megtervezett nászutat csak úgy. Szóval ha nem enged el, és számít rá hogy ezért majd év végén úgyis felmondok, akkor ez csak nekem lesz rossz, mert vagy úgy fog velem bànni ahogy nem kellene, vagy ki is rúg és felvesz mást.
Ti mit gondoltok, hogyan csinálnátok?
Hány éves vagy? Viccen kívül nem mindegy, mert a szabadság az életkor alapján jár (erre rakódik még pluszban, ha vezető vagy, a vezetői szabadság).
Karácsonykor mindenütt van leállás, ahogy nyáron is. A szabid meg azért van, hogy kivedd, a legtöbb helyen nem szeretik kifizetni, pénzzel megváltani. (Én legalábbis eddig mindenütt így voltam, ahol csak dolgoztam.)
Arról nem is beszélve, hogy a legjobb tudomásom szerint a legújabb Mt alapján a munkavállalónak egyetlen nap szabadsága sincs, mindegyikkel a munkavállalója rendelkezik.
Ha valaki esetleg ezt másképp tudja, lehet, igaza van, de eleddig így értesültem.
"Karácsonykor mindenütt van leállás, ahogy nyáron is."
Nincs mindenütt, ahol eddig dolgoztam, ott sehol nem volt, sőt, olyan is volt, hogy december utolsó napjaiban leltároztunk. Ahol most vagyok, ott inkább megszokás miatt megy a legtöbb ember szabadságra év végén ünnepek között, de erre sem a cég kötelez (a legutóbbi év kivételével, de az meg a fűtésmizéria miatt volt), nyári leállás egyáltalán nincs még ennyire sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!