Felmondtam a munkahelyemen még 2 hét van amit lekell dolgozni, ha 1 napot nem megyek be és nem igazolom nem indokolom mi történhet?
Milyen területen dolgozol?
A vasárnapi munkavégzés miatt kérdezem.
Elado vagyok.
Hát nem tudom mit csinálna.. engem nem zavarna ha azonnal azonnal kirugna alig várom szabaduljak onnan..
1 másik dolgozó pl szembe ment a 30 nappal ő közölte nem hajlandó ledogozni és be sem jött én legalább ledolgozom. Bár ezt úgysem az én főnököm donti el mi lenne a következménye hanem a munkaltatom.
Jogi segítségnyújtó osztályon megmondják, mit lehet tenni ilyen esetben (lakóhely szerint illetékesek.)
Van büntetőjogi mediáció (békéltetés) is. Legalábbis Budapesten.
2-es válaszoló voltam.
A felmondási időd alatt köteles vagy bejárni, ha nem, akkor a munkáltató beperelhet.
Amikor aláírod a szerződést, abban benne van, hogy mennyi a felmondási idő és azalatt ha nem szabizol vagy betegszabizol, akkor meg ott kell lenned a beosztásod szerint.
Illetve a vevőkre is gondolj. Milyen lesz nekik hogy odamennek és zárva vagytok.
Három eshetőség van:
A. A főnök nem csinal belőle akkora ügyet, sebtiben megoldja azt a napot, amikor utána bemész, maximum hozzadvág egy szidást.
B. Azonnal kirúg, a hátralevő időre már nem kell, hogy menjél.
C. Előbbi, megspékelve egy munkaügyi perrel, aminek a végén fizetned kell.
Te tudod, akarsz-e kockáztatni. Kivehető szabid van még bent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!