Minden mesterszakot végzett ember ilyen bunkó?
Most kezdtem el dolgozni pénzügyi tanácsadóként, és potenciális ügyfeleket kell keresnem. Megkérdeztem az egyik lány barátomat, hogy zavarná-e ha megkeresném ezzel kapcsolatban a pasiját, mondta, hogy nem, ezért írtam neki Facebook-on, hogy lenne-e kedve átbeszélni a pénzügyeivel kapcsolatos dolgokat, erre visszaírt, hogy figyelj, pénzügy mesterszakot végeztem az egyetemen, 6 éve dolgozom pénzügyi területen, szerintem nem szorulok a segítségedre ezen a területen.
Minden mesterszakos ennyire nagyra van magával? Mintha egy ilyen büfészakot olyan nehéz lenne elvégezni 😂
Nem.
Mellesleg az, amit leírtál, még csak nem is volt bunkó. Ellenben rólad sokat elmond hogy egyből hisztizel és gúnyolódsz...
Szerintem csak jelezte, hogy nincs szüksége a segítségedre. :) Mondjuk ezt lehetett volna kicsit udvariasabban is a tudtodra adni. Bármilyen szakmában ha az a feladat, hogy keress fel embereket, győzd meg őket stb -ott ennél durvábban is visszautasítják az embert. IT fejvadászként kaptam hasonló vagy durvább visszajelzéseket,de ettől még nem minden info mesterszakos egy beképzelt bunkó.
Amúgy a pénzügy nem büfészak szerintem.
Egy pénzügyes mesterszakot nem neveznék éppen "büfészakna".
Mivel szerinted könnyű elvégezni, gondolom neked is hasonló végzettséged van.
Nem volt "nagyra magával", csak tájékoztatott, hogy semmi szüksége nincs rád. A helyedben hozzászoknék az elutasításhoz, látszólag nem kezeled túl jól.
Diplomás emberként úgy gondolom, hogy a tisztelet mindenkit megillet, iskolázottságtól, identitástól, szociális helyzettől független.
Sajnos a pénzügyi tanácsadó szakma az elmúlt évtizedben felhígult, az ismerősi körömben is sokan foglalkoztak ezzel jelentősebb háttértudás nélkül, rövidebb-hosszabb ideig. Az emberek pedig hajlamosak összemosni Őket a szakképzett, tehetséges és becsületes tanácsadókkal.
Úgy gondolom, hogy az Úriember megjegyzése nem Neked, hanem ennek irányult.
Az is lehet, hogy a "felvezető" szöveged nem elég megnyerő.
Amikor biztosítási tanácsadóként dolgoztam, akkor ismerős ismerősét csak akkor kerestem meg, ha az ismerősöm már beszélt vele erről és rábólintott a megkeresésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!