Miért történik ez mindig velem a munkahelyeken?
Már több helyen is dolgoztam, mindenhol észrevettem ugyan azt, hogy tőlem mindig többet várnak el. Ha mások elbújkálnak lazulni, mobilozni, bénáznak, szarul dolgoznak, az nem baj. Én ha csak egy picit megállok levegőt venni, már kapom a lebaszást, én mindenhol, mindenért észre vagyok véve, minden szem rám figyel, miközben a többiek úgy lazsálnak, ahogy akarnak. Nem vagyok egy tesze tosza, félénk emberke, mondjuk támadó sem, de ha kell, kiállok magamért, csak ez valahogy szintén nem elég.
Az tény, de csak az érme egyikboldala, hogy a régebbi, már benyalt dolgozók szeretnének kevésbé odaférni a munkához és próbálják a saját részüket is az újabb dolgozóra tolni, ők már megtehetik, nekik mindent szabad.
És a legutóbbi példa:jött helyettem egy kis nyikhaj új dolgozó, dolgozott ugyan, de közben folyton nyomogatta a telefonját. Most van itt másodjára. Én már vagy két hónapja itt dolgoztam, mikor rámszólt a főnök, hogy azt a telefont munka közben el lehet tenni.
A kis újoncnak szabad, mindenki másnak is szabad volt.
Késéssel ugyan ez van.
Nem is sorolom, de már nagyon elegem van abból, hogy én csak teljesítsek erőn felül, míg mástól a kevesebb is elég és tőlem a legkisebb hibát sem tolerálják, miközben a többi sem külömb.
Mit lehet tenni ez ellen?
A magamért kiállás itt nem mérvadó úgy látom, mert van itt egy két igazán béna egyed is, de még őket sem kiséri állandó figyelem, ők is jók így, ahogy vannak, csak én nem.
Leirom érthetőbben. Amig az idődet adod el, ennyit ér. Neked megfelel az, hogy kapsz egy óráért x összeget, a munkáltatónak pedig az felel meg, ha maximális hatékonysággal dolgozol.
Ha nem felel ez meg, add el a tudásod, terméked vagy szolgáltatásod, azaz legyél vállalkozó, segits az embereknek megoldani a problémájukat. Minél több problémát, minél hatékonyabban oldasz meg, annál gazdagabb leszel pénzben, elismerésben, sikerben, hálában. Lehet választani.
Vélhetően az a helyzet, hogy az azonnal meglátszik a napi produktumon, ha te kiesel, ráadásul hozzászoktattad a társulatot, hogy állandóan a helyeden vagy és dolgozol.
Velem is az a helyzet, hogy ha csak drazsézni is kimegyek, szinte azonnal elkezdenek keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!