Miért lettem mégis lehordva olyan dolog miatt, amit a kollégám állít rólam, de nem igaz?
Jött ma egy új ember a csapatba, és én fogom betanítani, mivel én pedig előleszek léptetve.
És mondtam neki több ember előtt is, hogy oksi, majd akkor hétfőn elkezdjük, mivel holnap, holnapután szabadságon leszek.
Erre rá egy órára jön oda hozzám a felettesem, hogy mi az, hogy én nem úgy akarom betanítani az új embert, ahogyan Ő kéri.
Mondom én nem mondtam ilyet, erre azt mondta, hogy ne forduljon elő többet ilyen.
Rá 20 percre megint jön oda hozzám, mögötte az új lánnyal aki rám se mer nézni, hogy mi az, hogy én azt mondom, hogy nem fogok betanítani az új lányt.
Mondom én nem mondtam ilyet, azt mondtam, hogy csak 2 nappal később tudjuk elkezdeni, erre tovább ordít velem, hogy ne hazudjak, most mondta neki az új, hogy én ezt állítom.
Hála ennek, holnap 4 szemközti elbeszélgetésen kell részt vennem.
Rühellem ha valaki meghazudtol, vagy minden ok nélkül kétségbe vonja a szavaim, úgy jöttem el ma, hogy lehet inkább holnap felmondok.
Kedves válaszalók!
A kérdés nem valódi, a felvázolt szituáció sosem történt meg, egyszerű kitaláció, fikció.
Ezt a kérdést is az úgynevezett "alapítványi iskolás őrült" írta ki, könnyen felismerhető a stílusából, használt kifejezéseiből. Kérem ne válaszoljanak érdemben, nincs értelme, csak az idejüket vesztegetik, a kérdező ugyanis őrült, elmebajos. Hosszú évek óta kísérti az oldalt végetnemerő kérdéseivel ugyanabban a néhány témakörben. Válaszadás helyett inkább jelentsék a kérdését és válaszait, akkor a moderátorok néhány percen belül törlik a kérdését és tiltják a profilját.
De a főnököd miért egyből az új lánynak hisz? Téged meg meg se kérdez... Nem jó előjel.
Lehet repülni fogsz.
1: Ez nem Balázska. Nem olyan a stílusa. Teljesen normál módon ír le egy esetet, nem pattog, hőzöng meg ilyesmi.
Kérdező: Valamilyen mentális betegsége lehet az új kollégádnak. Létezik olyan, hogy hazudozási kényszer.
Én olyan munkahelyen dolgozom, ahol nincsenek sokan. A főnök jól ismer minket, szerencsére. És jó fej is. Mikor 1 éve dolgoztam annál a cégnél, felvettek egy lányt, akit 1 hónap után el is bocsátott. Nem értettem, mi volt a pontos oka. Az egyik kolléganőm mondta, hogy félreértés történt köztük és a lány mérgében becsapta az ajtót. A lány panaszt is tett a főnöknek. Ő nem hitte el egyből, hanem titokban félrehívta a kolléganőmet és megkérdezte tőle, mi történt pontosan. Ő részletesen mondta el az igazságot. Azt is elmondta, hogy próbálta tisztázni a helyzetet, de a lány megsértődött. Úgyhogy a főnök kikérdezett még két kollégát, hogy mit gondolnak az új alkalmazottról. Ők panaszkodtak rá. Úgyhogy kirúgta őt, de nem azért, mert becsapta az ajtót, hanem, mert 1 hónap alatt elég hanyagul dolgozott, nem igazán csinált semmit, akkor sem, ha már betanítottunk.
Mondtam a kolléganőmnek, hogy mikor két hete dolgozott az a lány, nekem is volt egy kis konfliktusom vele. Kérdezte is, hogy miért nem számoltam be erről a főnöknek. Kérdezem: kellett volna? Mi van, ha a főnök nem hitt volna nekem? Mire ő: "elhitte volna, mivel 1 éve dolgozol. Tudja, hogy te nem ilyen vagy. A lánnyal amúgy is problémák voltak."
Pont ez a jó a főnökömben, hogy ő nem balhézik, hanem normálisan tud mindenkivel kommunikálni. Tavaly pl. a két kollégám között voltak viták a munkabeosztások miatt, a főnök beszélt velük rendesen és elsimította a vitát. Egyikük se sértődött meg, hanem megegyeztek :)
Utolsó, ritka kincs az ilyen főnök.
A kérdező sztorijáról az jutott eszembe, lehet az előléptetését akarják megspórolni ilyen módon...
8-as: én is csodálkozom rajta, hogy milyen rendes főnök ő. :)
Nyilván tisztában van a dolgokkal, hogy a cég életben maradásához normálisan kell kezelni a dolgokat. Az egyik lánykollégám mesélte, hogy az előző munkahelyén a főnök nem volt jó fej, fenyegetett is. Mire én: hát, az ilyen ne csodálkozzon, hogy miért nem akar senki ott dolgozni és a cég becsődöl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!