Ha valaki nem dolgozza le a napi 8 órát ami a szerződésben van, csak 3 at és teljes fizetést kap ígyis érte, azt hova lehet bepanaszolni?
Időseket gondozunk, háznál, 15 en vagyunk a cégnél 8 tól 4 ig dolgozunk. Az egyik munkatársunk 9 órakor kezdi el a munkát, és délben már otthon van. Úgy, hogy 9 helyre jár. Az idősek panaszkodnak rá, nem megy nekik se boltba, semmi. Kb beköszön és megy tovább. Egyiknél reggelizik, másiknál teázik..
Hiába kérnek az idősek másik gondozónőt, nem kapnak.
Munkatársunkkal már nem egyszer beszéltünk, hogy ez így nem lesz jó, kinevetett minket.
Mi tisztességesen ellátjuk a feladatunkat ő pedig nem tiszteli az időseket, szidja őket, mégsem rúgják ki. Szóltunk a főnöknek, az idősek is szóltak már be, mégsem történik semmi. Hova lehetne mégis fordulni?
Nem, nem irigyek vagyunk rá, mert szeretjük a munkánkat, de felháborító, hogy ő ugyanúgy megkapja a semmittevésért a fizetesét. Már azt is hallottuk, hogy a főnök rokona.
Szerencsétlen nénik pedig nincsenek ellátva.. Máshova pedig nem tudnak átmenni, mert a környéken csak ez a szolgáltató van.
Munkaügyi hivatal foglalkozna ezzel?
nekem van egy főtróger kollegám, puszipajtás a főnökkel, uyganúgy 8 órás mint én ugyanannyit kap mint én 9-re jön, 13kor megy, mindezt a 8 óra munka címszó alatt.
és őt hol panaszoljuk be, a főnöknél? Hát ő tud róla...
Gondolom, a főnöknek is van munkáltatója, felettese.
Fogjanak össze a gondozottak, az érintettek rokonai és tegyenek írásbeli panaszt a fenntartónál, munkáltatónál, felettesnél, egyház vezetőségnél.
Nem tudom, itt van-e felügyeleti szerv/szervek, elméletben kellene lennie, annak/azoknak is küldjétek el egyidejűleg, a levélben felsorolva, hogy kinek küldtétek még el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!