Mikor küldtek már haza titeket munkahelyről, ha betegek voltatok?
"A kérdés nem az utcára engedésről szólt… mi közöm nekem ahhoz hogy mások az egész országot lezárják egy köhintésre?"
Akik támogatják az olyan gyökér korlátozásokat, mint hogy ne dolgozhassanak az emberek betegen, azoknak általában még a teljes bezáratással sincs semmi problémájuk.
Csakhogy szerencsére nem tiltja a törvény a betegen mászkálást, olyan helyen pedig soha nem lennék hajlandó dolgozni, ahonnan még egy influenzával is hazazavarják az embert.
Az meg "érdekes", hogy az EU-n kívül nagyon sok országban nincsenek olyan hülye "biztonsági" szabályok, mint hogy betegen nem lehet élelmiszert gyártani, aztán mégsem halt ki az emberiség az EU-n kívül sem.
Azokon a területeken is mindenki gond nélkül megoldja az étkezést, még azok is, akiknek komolyabb betegségük van.
Tehát ennyit arról, hogy rettegni kell. :D
Nem írtam olyat, hogy “támogatom hogy az emberek ne dolgozhassanak betegen”, azt írtam hogy szerintem jó hogy van élelmiszer- és gyógyszerbiztonsági szabályok.
A mászkálás továbbra se értem hogy jön ide, se a kérdés, se az én válaszaim nem szóltak “mászkálásról”.
#32.
Szerintem meg feleslegesek ezek a szabályok, mert általában azokban az országokban sem szokott semmi bajuk lenni az embereknek az ételtől, ahol nincsenek ilyen előírások.
De végülis nem a mi dolgunk erről dönteni, így mindegy.
Én továbbra sem leszek hajlandó olyan helyen dolgozni, ahová nem lehet betegen bemenni, az meg már a ti dolgotok, hogy ti hogy éltek.
Miért írod le újra és újra hogy nem lennél hajlandó ilyen helyen dolgozni? Nem kötelező szerintem. Megértem ha valakinek nem szimpatikus, hajháló maszk védőszemüveg benti munkaruha napi 8 órában, nyilván nem komfortos. Szerencsére nem muszáj, már én se ott melózok.
Viszont még mindig nem válaszolt senki, szerintetek komolyan fertőzött gyógyszert kellene adni súlyos betegeknek?
1x volt, h még nem józanodtam ki reggelre, de bementem dolgozni. Kolléganő szólt inkább menjek haza, míg be nem jön a főnök, mert akad a nyelvem. Betegség miatt még nem küldtek haza, igaz be se megyek így.
Kolléganő viszont bőven a COVID szezonban bejött náthásan, erős köhögéssel. Nem ment haza magától és nem is küldték el, pedig 10en vagyunk 1 irodában. Következő nap 2en már nem jöttek...
Nem derült ki. Ő váltig állította, h tesztelt és negatív, de valahogy nem hittünk neki (akkoriban a háziorvos tesztelt ha elmentél hozzá).
Amúgy ez a kolléganő még a COVID előtt is konstans bejött betegen, volt, h lázasan is és fenkölt hangoztatta, h ő már pedig nem megy táppénzre, mert akkor milyen kevés lesz a fizuja. Sosem küldték haza és az sem volt baj (sem neki, sem a vezetőségnek), h miatta 2-3-an minimum már nem jöttek másnap dolgozni, mert elkapták tőle a fertőzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!