Kirúghatnak azért próbaidő lejárata után mert hirtelen megváltozott munkarendnél az alkalmazott egyetlen egyszer elfelejt időben beérni?
Figyelt kérdés
Első munkahelyem, mindenki drasztikus lépésnek tartja főnököm részéről, egyéb problémát nem tudnak ellenem felhozni, normálisan végeztem a rám szabott feladatot.2023. febr. 17. 11:44
12/19 anonim válasza:
Próbaidő alatt azért is kirúghatnak ha csúnyán nézel a főnökre.
Meg sem kell indokolniuk miért tettek ki.
13/19 anonim válasza:
Egyetlen késésért egy jó dolgozót nem fognak kirúgni, mert egyrészt többet ér, másrészt költség más embert keresni/betanítani, és egy késés nem állná meg elég indoknak egy munkaügyi perben.
Ha valakit 1 késés után kirúgnak, akkor annak nem csak az a késés az oka, ot van más is, az biztos.
14/19 anonim válasza:
12: De ő már próbaidő után van. Csak azt nem írta le, mennyivel és milyen szerződéssel.
15/19 anonim válasza:
13: Szerintem is gyanús, hogy arról van szó, amit a 7-es ír. A főnöknek valami havercimbije, kebelbarátja vagy annak a fia munkát keres, és a főnöknek kapóra jött a késés, mint indok az azonnali kirúgásra, hogy megüresedjen a hely.
16/19 A kérdező kommentje:
Közben tegnap megnéztem az elküldött beosztásom, igaz amit telefonban elmondtak tegnap hogy 3 napja volt akkor munkarend változtatás, de én erről sem szóbeli, sem írásbeli jelzést nem kaptam, hogy lett volna változás, aznapra pedig szabadnapot írt ki a főnököm.. szóval nem elfelejtettem bemenni amit megpróbáltak bemesélni. Miután közölték a dolgokat, hogy el leszek küldve. Semmit nem kell aláírom, de erről papírt még nem láttam, hogy mit írtak be indokra így..
2023. febr. 18. 11:10
18/19 anonim válasza:
Akkor szerintem írd le még egyszer az egészet, de ezúttal nem féloldalasan! Eddig nem is említetted, hogy aznap szabadnapos voltál.
19/19 gungasam válasza:
Nem. Ha van munkaszerződés. Tartalmazza a jogvédelmet. egy késés nem ok a felmondásra. Lehet fegyelmi, figyelmeztető írásban, figyelmeztető szóban. Az utolsó a felmondás. Nem használjuk a kirúgás kifejezést mert ránk nézve degradáló, pejoratív. A munkaviszony megszüntetése feltételekhez kötött. Azt hiszem létezik még a munkaügyi döntőbizottság, de lehet hogy már az is "elavult".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!