Mit gondolnál arról a munkatársadról, akinek amúgy nincsenek anyagi problémái, sőt mondhatni gazdag, de mégis dolgozik?
Az mit jelent a számodra, hogy gazdag? 1 milliárdja van, vagy csak pár millió megtakarítása?
Egyébként pedig, ha nincs bevétel, utánpótlás a pénz előbb vagy utóbb, de el fog fogyni.
Nem kell ezt jobban túlgondolni, mint ami valójában!
Sokan megtehetnék, hogy egy bizonyos ideig vagy akár életük végéig nem dolgoznának, de nincs az a pénz, ami örökké tartana vagy tartósan boldoggá tenne bárkit is! Ráadásul a mai árképzések mentén már 100 millió forint sem egy kiemelkedő vagyon. Viszont bármilyen hihetetlennek is tűnik, vannak olyan emberek, akik szeretnék hasznosnak tudni magukat, nem bírják a tétlenséget, - nincs abban semmi furcsa, ha valaki tevékenyen próbálja leélni az életét, - pláne, ha még szereti is azt a munkát, hivatást, amelyben ott marad dolgozni. Vannak olyan értékrendű emberek is, akik a hasznosságukat, szakmájuk, hivatásuk szeretetét képesek alárendelni az anyagi szemléletnek és inkább keresnek szerényebben egy számukra kellemes környezetben, mint a teljesítménykényszer vagy a barátságtalan munkakörnyezet által tegyék tönkre magukat.
Amúgy szerintem ez hasonló dolog mint amire a számítógépes játékok vagy gyűjtögetős dolgok építenek.
Vannak akik bélyeget gyűjtenek, azt is lehet mondani, hogy minek? Vagy játékok kifejezetten ezzel triggerelnek, hogy mindig tudsz fejlődni, szintet lépni, ú fegyver, új skinek, stb.
Vagy én például túrázni szoktam. Ott is van minden ami igazából ezt a "triggert" erősíti. Túramozgalmak, különböző kupák, hogyha megcsinálsz X-et akkor kapsz valamit, stb. Ad egy célt az egésznek amit az ember el akar érni.
Ugyanez van a való életben is, hogy fentebb akarsz jutni, új célok kellenek, új dolgokat akarsz elérni.
Én nem szoktam kiteregetni a munkahelyemen az anyagi helyzetemet. A férjem jól keres, én meg azért dolgozom, hogy csináljak valami értelmeset és a keresetem 100%-át félretesszük.
Eleve több eszem van annál, hogy otthon takarítsak meg vásárolgassak vagy túrjam a kertet. Plusz szeretek fejlődni, vannak céljaim amiket szeretek elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!