Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Most diplomáztam, mit csináljak?

Most diplomáztam, mit csináljak?

Figyelt kérdés
szóval sok helyre mehetek vele, nem nagy pénzért, de meg lehet élni belőle, és a társadalom olyannyira kiveszőben lévő értékeihez járulhatok hozzá a munkámmal, amire égetően szükség lenne: türelem, empátia, odafigyelés stb. Mégis fiatal vagyok még (28) és kb végigtanultam az életem, mire úgy nagyjából megsejtettem, hogy ilyesmi fajta terület az, ahol hasznosnak érezhetem magam. Mégis kb úgy érzem hogy valahogy ez az az életkor amikor még úgy el lehetne menni kicsit világot járni, megnézni h mi van odakint, viszont ugye buknám az állásom, ami nem rossz most annyira. Mit tennétek? Menjek?
2023. febr. 9. 21:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
37%

28 éves korodig tanúltál. Nem volt ez elég idő kitalálni, hogyan tovább?

Am meg senki nem fogja megmondani, hogy mit csinálj, mert ob mindenki leszarja. Ijen a világ, ezt neked kell tudni! Max anyuci, apuci lehet akit egy kicsit is érdekelhet az ilyesmi. Bocs a nyers igazságért, üdv az életben@

2023. febr. 9. 21:51
 2/14 anonim ***** válasza:
47%
Eddig kellett volna amíg tanultál. Mit tanultál amúgy 10 évig?
2023. febr. 9. 21:52
 3/14 A kérdező kommentje:

Duke81

Nagyon remélem nem te leszel az aki 40 évesen jössz rá, h baromira mást kellett volna csinálnom az életemben. Amúgy meg nem úgy van, hogy azt 20 éves korodig döntsd el mit akarsz csinálni, lehet így tanították neked, de ennek akkor utána érdemes járni bővebben.

2023. febr. 9. 22:03
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Menj, láss világot, de a saját pénzeden. Semmi gond, a tapasztalás, más kulturák megismerése csak növeli az értékedet.
2023. febr. 9. 22:06
 5/14 anonim ***** válasza:
39%

én is bőven leszek 27 mire kész a szakmám, de azért ez a "28 vagyok, és végigtanultam az életemet, most ugye rádumáltok hogy hagyjam ott az állásomat és anyuciék fizessenek be egy éves föld körüli túrára" picsogás kicsit sok, nem gondolod? nem igazán hiszem hogy valóban kerested volna hogy mit akarsz csinálni, nem az van hogy csak végigunatkoztad az összes elérhető állami félévet, mert az kényelmesebb volt mint felnőni?

az hogy húszévesen nem tudtam mi akarok lenni nem jelenti azt hogy harminchoz közel még mindig 18 évesek életére csorgatom a nyálam...

2023. febr. 9. 22:20
 6/14 A kérdező kommentje:
5ös, Na igen ez a tipikus előítéletekkel teli komment is jelzi, hogy fogalmad sincs arról hogy miket is irkálsz. Tele van az ország ilyen előítéletes emberekkel, nem csoda hogy ennyien lesznek öngyilkosak, de tudjuk hogy általában az ilyen embereknek elsősorban önmagukkal van a bajuk. Szóval kijózanításképpen, nem, nem anyuciék fizetik nekem a kiutat, hanem elég sok pénzt félre tudtam tenni, ugyanis én már suli mellett is dolgoztam, úgy hogy albérletben éltem végig. Tehát nem kell papolni a felnőttá válásról, főleg ebben az arrogáns stílusodban. De milyen érdekes is, hogy ez a fajta előítéletesség és nem tudás mennyire szervesen kapcsolódik az arrogáns bunkóparaszt stílushoz is, amelyet itt előadtál. De talán ilyen alapon akkor én is visszakérdezhetek,hogy mit is várunk attól akinek csak 27 évesen lesz meg a szakmája? :)
2023. febr. 9. 22:35
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem miért kell azon fennakadni, hogy ki mikorra találja meg az útját. Az élet annyira kiszámíthatatlan, hogy elképesztő. Szerintem hallgass a szívedre! Sosincs későn!
2023. febr. 9. 23:32
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ja, meg grat a diplomához!
2023. febr. 9. 23:33
 9/14 anonim ***** válasza:
78%

Totál félreértelmezted amit írtam. A lényeg, hogy ne a Jóskapistát megy a gyak-ot kérdezgesd, hogy mi legyen az életeddel. Találd fel magad!

Amúgy is mi a fenét mondhatnák? Pl utazz el indiába, vedd fel a butthista vallást és legyél szerzetes életed hátralevő részére!

2023. febr. 10. 07:08
 10/14 anonim ***** válasza:
83%

Hát menj világgá, ha tudsz... ha tudnának az emberek, akkor menne mindenki mindenfelé. Senki sem akarna dolgozni. Csak van egy ilyen hülyeség, hogy a GDP nem termeli meg magát, a kaja meg pénzből van, szóval a legtöbb embernek muszáj dolgoznia, és csak nagyon ritkán tud kimozdulni, világot látni pedig egyáltalán nincs pénz/idő/energia

Ha neked nem muszáj dolgoznod, akkor szerintem ne dolgozz egy percet se.

2023. febr. 10. 07:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!