Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hétfő óta itthon vagyok...

Hétfő óta itthon vagyok coviddal de még mindig köhögök és sokszor nagyon fáj a fejem. Maradhatok még tovább itthon?

Figyelt kérdés

Ma csináltam egy antigén tesztet mert holnap mennem kellett volna dolgozni mivel én hülye csak szerdáig kértem a táppénzt. A főnököm erősködött nagyon,hogy lehet így is dolgozni már.

Viszont az orvos szerint csak akkor mehetek ha nincsenek tüneteim és akkor is maszkban.

De ma is úgy köhögtem reggel,hogy azt hittem megfulladok.

Ilyen esetben mérges lesz a főnököm?

Meghosszabbíthatom a táppénzt?

2023. febr. 8. 09:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
45%
8: Minek maradtam volna otthon, ha csak enyhe tüneteim voltak, és nagy valószínűséggel már napok óta bennem volt, mire észrevettem? Amúgy senki nem dőlt ki a munkatársaim közül.
2023. febr. 8. 13:33
 12/22 anonim ***** válasza:
52%

Jaj, jönnek ezek a workaholic barmok...

Beteg vagy, fertőző vagy, ne dolgozz. Ennyi. Majd ha meggyógyultál, menj dolgozni. A munkahelyed kibírja azt az évente pár napot, nem dől össze a világ. Ha meg igen, akkor valamit baromira elnéztek a cég struktúrálásánál.

2023. febr. 8. 13:34
 13/22 anonim ***** válasza:
22%
12: Épp elég szabadnapom volt kikérve akkor, tavaly húsvét körül. Ha még extrán hiányzom egy hetet, az eléggé megnehezíthette volna a dolgokat.
2023. febr. 8. 14:05
 14/22 A kérdező kommentje:
Mi köze van a szabadnapnak meg a betegségnek egymáshoz?
2023. febr. 8. 14:06
 15/22 anonim ***** válasza:
36%

Nem tök mindegy, hogy hogy hívják a betegséget? Ha úgy érzed, nem vagy tőle munkaképes, akkor irasd ki magad még pár napra, ha meg jobban vagy, akkor menj be. Ennyi.

De úgy látom tökéletesen hatott a média agymosása és még mindíg sokan vannak, akik be vannak tojva a covidra keresztelt náthától, pedig az emberek 99%-ának kutya baja sem lesz tőle és nem fog belehalni a kérdező sem.

2023. febr. 8. 14:43
 16/22 anonim ***** válasza:
42%
14: Mindkettőn hiányzol a munkából.
2023. febr. 8. 17:42
 17/22 anonim ***** válasza:
53%
16, és? Attól még ha beteg vagy, beteg vagy. A szabadságaidat visszaveheted, jogodban áll, tekintve, hogy az döntés kérdése. De ha beteg vagy, akkor így jártál. Nem a te dolgod azon aggódni, hogy a munkahelyed hogy oldja meg a jogos hiányzásodat.
2023. febr. 8. 17:49
 18/22 anonim ***** válasza:
44%
17: Nem vehetem vissza, ha már elhasználtam őket, és utána betegszem meg.
2023. febr. 8. 17:54
 19/22 A kérdező kommentje:

Attól még ugyanúgy beteg vagy.

Nincs jogod mást is lefertőzni szándékosan csak mert elhasználtad a szabikat..🤷🏼‍♀️

2023. febr. 8. 17:59
 20/22 anonim ***** válasza:
65%

18, az igaz.

Hát akkor így jártak. Mondom, ha egy cég ennyitől megszédül, akkor ott struktúrálisan vannak bajok.

Nyilván ha a saját vállalkozásodról van szó, akkor más a helyzet, ott magadnak termelsz, te bánod a kiesést. De akkor ugye szabadságolás sincs. Szóval alkalmazotti státuszról beszélünk.

2023. febr. 8. 18:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!