31 evesen 14 millio ft szep eredmeny?

Annyira értelmetlen ez a kérdés.
Egyik oldalról lehet mondani hogy persze, szép eredmény. Másik oldalról meg szimplán nem látni ebben mi az eredmény.
Ha 31 évesen otthon élsz, 18 éves korod óta egy gyárban dolgozol, és eltettél havi 90 ezer Forintot akkor most van 14 milliód, de nem volt egy perc életed sem, mert csak gyűjtögettél.
Ha közel 30 évesen kezdtél dolgozni és közben albérletben is laktál, akkor meg mindjárt más.
Ha magamat nézem, albérlet és némi szórakozás, hobbi mellett 5 év alatt 16+ milliót összeszedtem. A magam szemével ez szép összeg. A másik oldalról meg ismerek embereket, akik egy-egy nagyobb munkán 2-szer ennyit tesznek zsebre.
Nyilván az sem mindegy mire kell 14 millió. Ebből még vidéken is csak hitellel lehet lakást venni, családi házhoz meg egyenesen kevés. Egy meglévő lakás minőségi felújítására, bebútorozására már elég.
Ha meg minden megvan akkor megint felmerül a kérdés, hogy mi a jobb, ha minden pénzünket eltartalékoljuk, vagy inkább élünk belőle, szórakozunk, utazunk, stb.

Pénz nem lehet teljesitmény. Mit teljesitesz? Mikor teljes / teljesül?
A végtelen pénz már teljesültség? Vagy az, amikor minden fizikai dolgod megvan? Mit teljesitettél? Ez egy feladat volt? Egy cél? Miért?
Nekem az a teljesitmény, hogy számodra felfoghatatlan mértékű szeretet adására és befogadására vagyok képes.
Nem tudom, hogy tudsz elégedett lenni pénzzel. Ha most hozzám vágna valaki egy röpke 100 millió eurót, nem lennék elégedettebb az életemmel. Mert az életem se, se én nem változtam.

Ha mindenem megvan teljesen jó, el tudnám tenni szűkebb időkre és meg tudnék venni belőle magamnak még pár dolgot.
Ha hitelem lenne, akkor ebből előtörleszteném természetesen csak egy részéből, de annyival kevesebbet kellene majd visszafizetnem.
Kíváncsi lennék a 600+ alapra, nekem a 400+ is csak egy kicsivel van meg... tudom én vagyok a béna.....

Koszi a valaszokat. En ezt a 14 millio ft-omat 4 es fel ev alatt gyujtottem ossze osztrak munkaval, mosogatoi allas. De ezenkivul nincs semmim. Tehat evente kb 3 milliot tudok felretenni. Szerintetek jo?
Sajnos ha itthon dolgoznek, csak 150 ezer lenne a fizetesem szoc gondozo es apolo a vegzettsegem, nincs erettsegim sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!