24 évesen mit csinálsz, hol tartasz jelenleg?

25 múltam nemrég, de azóta nem sok változott az életemben, lévén alig egy hónapja történt.
5 éve rendszeresen sportolok és sok dolgot sikerült elérnem tudatosság terén az elmúlt 2-3 évben. Talán furcsán hangozhat, de én már készülök az öregedésre, ezért igyekszem odafigyelni a testemre és úgy élni, hogy ne akkor bánjam meg ezeket a döntéseket, mikor már nincs visszaút. Figyelek az étkezésre, visszaszorítottam az alkoholfogyasztásom, soswm dohányoztam, az életem fontos része a sport és a bőrömet is körültekintőbben kezelem. 2 éve élek külön, 3 éve dolgozom (ebből másfél éve abban a szakmában, amiben a későbbiekben is szeretnék elhelyezkedni). A mesterszakot ebben a félévben fogom befejezni, már csak a diplomamunkám van vissza. A munkahelyemen nyár végével felmondtam, egyrészt mert nem kaptam másfél év alatt egy forint fizetésemelést sem és a feladataim sem lettek izgalmasabbak, csak a számuk több, szóval időszerű volt a váltás. Másrészt meg járok egy másik szakra is levelezőn és nem akartam a két egyetemet párhuzamosan tolni még ráadásul munka mellett is, főleg jelenléti oktatásban, így végül ebben a félévben már nem keresek munkát, a tartalékaimból élek. Néhány milliót sikerült félretennem, mióta elkezdtem dolgozni, kicsit sajnálom, hogy most csak fogy a pénzek, de szerencsére nem fog sokáig tartani már ez az állapot. Van párom, eljegyzés már volt, de mostanában nem vagyok biztos a kapcsolatomban, egyre több dolog irritáló számomra és egyre erősebben érzem egyes dolgok hiányát. Normális esküvőre egyelőre nincs pénz, mert fizetnem kell már az egyetemet is, de úgy érzem egyébként is, hogy korai lenne, ezért nem is sürgetem. Sok dolgot kell még helyretennünk ahhoz, hogy nyugodt szívvel házasodjak vele össze. Még nem tudom, hogy alakul a következő 2-3 év, de sok mindent el fog dönteni. Anyukámmal jobb a kapcsolatom, mióta külön élek, viszonylag sok, tartalmas barátságot kötöttem az elmúlt néhány évben, jobban megtaláltam magam ilyen szempontból. Nyelvtudás terén le vagyok maradva, mindenképp szeretnék folyékonyan megtanulni angolul beszélni, mert bár van nyelvvizsgám és jól értem a nyelvet szaknyelvi szinten is, félek megszólalni. Amint lezárom a tanulmányaimat, ez lesz a következő napirendi pont. Aztán a jogsi, mert sajnos arra sem volt eddig szükségem, de tudom, hogy fontos lenne.

Egy helyi barátom segítségével tavaly kiköltöztem Glasgow-ba, miután Budapesten megszereztem a diplomámat anglisztika szakon.
Angolból és franciából nemzetközi C1-es nyelvvizsgám van, tavaly elkezdtem olaszul tanulni egy internetes kurzuson, és jövő ilyenkorra szeretnék egy B2-es nyelvvizsgát. Van egy B kategóriás jogosítványom.
Jelenleg recepciósként dolgozok egy múzeumban, mellette pedig egy egyetemi kurzust végzek.
Négy hónapja párkapcsolatban vagyok, a párommal odáig vagyunk egymásért. Jelenleg az említett barátnőmnél lakom, de szóba került, hogy összeköltözhetnénk (ő kollégiumban lakik jelenleg) a közel jövőben.
Nem tudom, mit lehetne még írni, hogy őszinte legyek.
24/L

1 hónapja lettem 25, de azóta nem sok változott.
Télen végeztem MSc-n egy olyan szakon ami szerencsére mind a mai napig érdekel és szeretem, mellette elég piacképes is. Azóta dolgozom főállásban, gyakorlatilag pont abban, ami kisgyerekkorom óta a "nagy szerelmem". Mellette elküldött a cég egy tanfolyamra, azt végzem. Ha minden jól megy, jövőre meglesz, és akkor egyből elő is léptetnek, sokkal jobb fizetés mellett. Ennek kifejezetten örülök, mert vannak ambícióim, szeretném magam jobban beleásni a szakmába, és előbbre lépni idővel.
Angolul és németül is jól tudok, van róla papírom is, jogsit úgy egy éve tettem le, tavasszal vettem kocsit, mert a vidéki városban, ahol most lakom, muszáj. Szeretnék minél előbb külön költözni, mert hiába 2 generációs ház, ahol a szüleimmel lakom, hiányzik a nagyobb önállóság, pláne, mivel egyetemen kollégista voltam, így hozzászoktam. Ez arra van tervben, amikor előléptetnek, és nem a fizetésem felét vinné el egy lakás fenntartása.
Sajnos kapcsolati téren mostanában nem vagyok valami szerencsés, több mint egy éve nincs senkim, ezen szertenék változtatni.
25/F

25 vagyok.
Magánélet terén: párom nincsen, nem is volt soha normális párkapcsolatom. A régi nagy baráti társaságok helyett néhány, de sokkal mélyebb barátom van. 6 éve egyedül élek. Nemrég vidékre kellett költöznöm egy munkalehetőség miatt, itt nem ismerek senkit. Hétvégente igyekszek meglátogatni a szüleimet, vagy a barátaimat. Évek óta nem bulizom már, sokkal nyugisabban töltöm a szabadidőm, pl. sportolok, túrázok, olvasok.
Munka, anyagiak terén: most fejeztem be a mester diplomámat. Egy nagyobb szerencse folytán egyből el tudtam helyezkedni, pályakezdőhöz képest nem rossz fizetéssel, bár vidékre kellett költöznöm érte. Baromi sok a túlóra, de szakmailag sokat tudok itt tanulni, hosszú távon meg fogja érni. Előtte diákmunkáztam. Egy garzont bérlek magamnak, több szobás albérletet még nem tudnék egyedül fenntartani. Autóm nincs, bár jogsim se, mindenhova tömegközlekedéssel járok.
Egyebek: sokkal magabiztosabbnak érzem magam, mint mondjuk gimnazista vagy kezdő egyetemista koromban, bár jóval magányosabb is vagyok. Egyetem alatt sok mindent kipróbáltam, voltam Erasmuson, jártam ilyen-olyan tanfolyamra. Túl vagyok már azon a sokkon hogy minden ismerősöm házasodik meg házat építtet, kezdek rájönni hogy engem mi tesz boldoggá az életben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!