Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Vezetői pozició fiatalon?

Vezetői pozició fiatalon?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Olyan helyzetbe kerültem, hogy a cégünknél az egyik "kisfőnök" már régóta tervez lemondani személyes/családi jellegű okok miatt. A szabadság után ez meg is történt, bejelentette, hogy lemond a vezetői poziciójáról.

Mindenki tanakodott, hogy akkor vajon ki lép a helyébe, és nagyon meglepő módon, tehát én sem értem miért, de engem választott erre a feladatra. Azt rólam tudni kell, hogy én vagyok a legfiatalabb a cégnél, 25 vagyok, a többiek mind tapasztaltabbak nálam. Nagyom meglepődtek a munkatársak, de azt hiszem én mégjobban. Négyszemközt megkérdeztem tőle, hogy miért engem választott, mire ő azt mondta, mert engem lát a legalkalmasabbnak erre a feladatra. A többiek mosolyognak, de láthatóan megváltozott a hozzáállásuk velem szemben, szünetekben is kerülnek, ha oda megyek hozzájuk témát váltanak, valószinű hogy rólam van szó. Volt olyan "kedves" kollegám is, aki visszamondott, hogy x y azt mondta, hogy egyáltalan nem igazságos, hogy én veszem át a kisfőnök helyét...

Olyan személyiség vagyok, aki szeret jól kijönni a kollegáival, magamra is veszem sokszor ha valaki valamiért nem kedvel..pl ez a helyzet is, hogy valószinű azt gondolják, hogy ki tudja milyen módon választott ki engem... pedig én tényleg csak a munkámat végzem, nem igazán szeretek középpontban lenni.

Ti hogyan viszonyulnátok ehhez a helyhethez? A kollegákhoz?

Lehet van itt olyan, aki el tud látni néhany bátorító tanáccsal.

:)

2023. jan. 19. 14:46
 1/10 anonim ***** válasza:
36%
cool story bro
2023. jan. 19. 14:48
 2/10 anonim ***** válasza:
85%

Akárhány évesen neveznek ki mindig is lesznek olyanok akik nem fognak elfogadni.

Meg fogsz küzdeni a pozícióddal emiatt, de, ez csak javadra fog válni mert megerősít. Biztos lesz olyan aki közel akar férkőzni hozzád és olyan is aki gáncsoskodik. Neked kell most egy stratégiát felépítened:)

2023. jan. 19. 14:52
 3/10 anonim ***** válasza:
49%
En hasonlo cipöbe kerültem ket evvel ezelött, ammyi különbseggel, hogy 10 evvel idösebb vagyok nalad, nö nemü es Ausztriaban dolgozom. Mindenki meglepödött, hogy a nemem, korom (itt fiatalnak szamitok) es külföldisegem ellenere en kaptam meg az allast, nagyon tapintatlan kerdeseket is feltettek irigy kollegak. Ime a tanacs resze: engedd el azt, hogy jofej kollega vagy, inenntöl kezdve te vezetö pozicioban vagy, nem bratyizni! Ha nem tudod elviselni, hogy mar nem (ugy) szeretnek vagy nem vagy nepszerü, akkor inkabb ne vallald el. Nekem ugyanez volt, rengeteg kolleganöm mar csak köszön, regen meg kerti partira mentem hozzajuk, ez van, ezzel jar, de en elvezem. Nekem azt tanacsolta nno a nagyfönök, hogy legyek kemenyebb, ezt megfogatdtam, igy boldogulok ket eve, neked is ezt javaslom, ha szeretned elvallalni! Ne hagyd a fejedre nöni öket! Jo pelda meg, nem tudom mennyire kedveled a Keresztapa cimü filmet, amikor Al Pacino karaktere megkapja a "csaladot", ö ott remekül kezeli a helyzetet/ uj felelösseget! Gratulalok amugy! Sok sikert a munkadban!
2023. jan. 19. 14:57
 4/10 anonim ***** válasza:
12%
Menőbb lett volna Észak királyának neveztek volna ki 25 évesen. De ugye, az csak Stark lehet. Te Stark vagy?
2023. jan. 19. 14:58
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell ezt túlgondolni. Én is hasonló folyamaton megyek most át és nagyon örülök neki. Élvezem a magas fizut, most 4,5-szer annyit keresek, mint 2 hónapja és nagyon szép az élet. Te csak csináld a dolgod, ha nagy baj van a kollégáknak simán elkuldod őket és keresel másokat. Ennyi. Hajrá!
2023. jan. 19. 15:34
 6/10 anonim ***** válasza:
Összehívod őket, és közlöd, hogy akinek gondja van avval, hogy te lettél a főnök, az most mondjon fel, elmehet szabályosan. Mert ha te veszed észre, hogy valaki áskálódik ellened, akkor rendkívülivel fogod kirúgatni, és abban nem lesz köszönet.
2023. jan. 19. 17:10
 7/10 anonim ***** válasza:
6# Egyáltalán nem biztos, hogy lesz ahhoz jogköre, hogy bárkit is kirúghasson.
2023. jan. 19. 17:23
 8/10 anonim ***** válasza:
7: Azt írom, hogy "kirúgatni". Ezt viszont már jó eséllyel megteheti, lehet, hogy elég ha csak bepanaszolja a furkálódót a felettesénél.
2023. jan. 19. 17:58
 9/10 anonim ***** válasza:
8# Nem hinném:)
2023. jan. 19. 18:18
 10/10 anonim ***** válasza:

Lehet te még becsületes lelkiismeretes vagy.

Altalaban minel idosebb vki vagy minel régebb ota van egy cégnél, az annál hajlamosabb kijátszani mindent, ravaszabb rókák tudják mit merre hogyan lehet, ismerik a kiskapukat.

Az ujoncok még "tiszták", lelkiismeretesek szorgalmasak.

2023. jan. 19. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!