Vezetői pozició fiatalon?
Sziasztok! Olyan helyzetbe kerültem, hogy a cégünknél az egyik "kisfőnök" már régóta tervez lemondani személyes/családi jellegű okok miatt. A szabadság után ez meg is történt, bejelentette, hogy lemond a vezetői poziciójáról.
Mindenki tanakodott, hogy akkor vajon ki lép a helyébe, és nagyon meglepő módon, tehát én sem értem miért, de engem választott erre a feladatra. Azt rólam tudni kell, hogy én vagyok a legfiatalabb a cégnél, 25 vagyok, a többiek mind tapasztaltabbak nálam. Nagyom meglepődtek a munkatársak, de azt hiszem én mégjobban. Négyszemközt megkérdeztem tőle, hogy miért engem választott, mire ő azt mondta, mert engem lát a legalkalmasabbnak erre a feladatra. A többiek mosolyognak, de láthatóan megváltozott a hozzáállásuk velem szemben, szünetekben is kerülnek, ha oda megyek hozzájuk témát váltanak, valószinű hogy rólam van szó. Volt olyan "kedves" kollegám is, aki visszamondott, hogy x y azt mondta, hogy egyáltalan nem igazságos, hogy én veszem át a kisfőnök helyét...
Olyan személyiség vagyok, aki szeret jól kijönni a kollegáival, magamra is veszem sokszor ha valaki valamiért nem kedvel..pl ez a helyzet is, hogy valószinű azt gondolják, hogy ki tudja milyen módon választott ki engem... pedig én tényleg csak a munkámat végzem, nem igazán szeretek középpontban lenni.
Ti hogyan viszonyulnátok ehhez a helyhethez? A kollegákhoz?
Lehet van itt olyan, aki el tud látni néhany bátorító tanáccsal.
:)
Akárhány évesen neveznek ki mindig is lesznek olyanok akik nem fognak elfogadni.
Meg fogsz küzdeni a pozícióddal emiatt, de, ez csak javadra fog válni mert megerősít. Biztos lesz olyan aki közel akar férkőzni hozzád és olyan is aki gáncsoskodik. Neked kell most egy stratégiát felépítened:)
Lehet te még becsületes lelkiismeretes vagy.
Altalaban minel idosebb vki vagy minel régebb ota van egy cégnél, az annál hajlamosabb kijátszani mindent, ravaszabb rókák tudják mit merre hogyan lehet, ismerik a kiskapukat.
Az ujoncok még "tiszták", lelkiismeretesek szorgalmasak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!