Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A főnököm ki akar rúgni, de...

A főnököm ki akar rúgni, de előtte még egy hetet adna, mert van egy számára fontos project amit azon a héten be kell fejezni. Ti megcsinálnátok neki?

Figyelt kérdés

Két dolog forog az agyamban.

Az egyik, hogy sokáig dolgoztam ott és tartozom ennyivel.

A másik, hogy ez full átverés. Lekaszálja a fontos projectet aztán elzavar, csinálja meg neki a halál.

A kirúgás oka amúgy az hogy túl jó dolgom volt a cégnél és szétmartak a kollégák + volt aki pályázott a pozíciómra.

Arra is gondoltam hogy esetleg zsarolható hogy megcsinálom neki de csakis akkor ha nem rúg ki.

Azt tegyük hozzá hogy most két hét fizetett szabadságot kaptam decemberben, két hetet meg dolgoztam csak valamelyik kolléga újévi ötlete lehetett hogy mindenképp kirúgat. Szóval a főnök korrekt volt, a kollégák csinálták meg a problémát.

+ azért is gondoltam. Hogy ha a helyembe jönne az új, ne legyen neki könnyű a váltás, mert most nagyon azt hallottam, hogy menne nekik is. De lehet pont azzal tudnám magam (talán) megtartani ott, ha a legjobb tudásom szerint csinálnám meg ezt az utolsó projectet ahogy senki sem tudja.

Amúgy meg a főnök tényleg korrekt volt mindig.

Tehát ha nem csinálom meg az új pályázó meg beleharap a fűbe lehet visszahívna a főnök. Ha megcsinálnám akkor meg már kitojtam neki az aranytojást.

az hogy ez probaido-e vagy nem stb jogi hatterek ilyenek nem erdekel. az erdekel h ti mit kezdenetek ezzel a "fontos" hettel? azert ez nekem is +1 hét fizu. Meg talan meg lehetne vele fogni.

2023. jan. 14. 11:59
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Így van. Viszont legalabb elore szolt h nem fogja meghosszabbitani. Korrekt volt mert mondhatta volna az utolso pillanatban amikor kesz van a fontos cucca. Szoval o tiszta lapokkal jatszott. Elore szolt. Tudom mi a helyzet.

En egy dolgot tudok elkepzelni. Ha nem csinalom meg neki rajon h kelleni fogok.

Visszakonyorog es szerzodest hosszabbitunk.

2023. jan. 15. 10:14
 22/30 A kérdező kommentje:
Viszont ha jol megcsinalom később még kereshet. Mert rajon h ok nem tudjak ezeket nelkulem megoldani. Ezen hezitalok h megcsinaljam vagy nem. Ha nem csinalom meg kárt okozok neki es oke h most para van par rosszindulatu kollega jovoltabol de a fonokom kb 9 honapja rendesen fizetett es folyamatosan hosszabbitottunk.
2023. jan. 15. 10:16
 23/30 A kérdező kommentje:

Mert mondom, ha en ezt nem csinalom meg akkor nagyon rosszul járhat. Nagyobb kárt okozok neki mint azzal h nekem uj munkahelyet kell neznem.

Viszont az o felelossege is mert minek szorakozik akkor velem?

Viszont megegyszer hozzatennem hogy elore szólt. Nem vert át. Megtehette volna h akkor kuld el amikor mar elkeszult minden.

2023. jan. 15. 10:17
 24/30 A kérdező kommentje:
Innen meg mar nalam a labda. Holnap mennék amugy ha mennék és még mindig nem tudtam donteni. Igazabol nem is a project miatt aggodom mert szivesen megcsinalnam hanem ilyen elmergesedett viszonyok kozott nincs kedvem visszamenni. Max akkor ha maradhatok igy meg fapofa. De igy egy hetre bemenni dolgozni mint a kisangyal az megalazo.
2023. jan. 15. 10:19
 25/30 A kérdező kommentje:
Szoval nagyon őrlöm most magam. Kárt sem szeretnék okozni mert 9 honapig minden rendben volt es előre szólt nekem. + ha felhivjak az uj helyekrol ahova jelentkeznék ne mondjon rosszat. De megalazni sem szeretném magam. Fogalmam sincs h legyen. De megkerdeztem azt is h ha jol sikerul akkor meghosszabbitjuk-e es azt mondta mindenkepp mennem kell majd. Tehát nem hiteget es nem ver at. En akkor minek okoznék kárt neki?
2023. jan. 15. 10:24
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Lejár a szerződésed, ez nem megalázó és nem kell rajta megsértődni.

Helyedben én megcsinálnám főként azért mert ha lesz később lesz más visszahívhatnak vagy beajánlanak máshova.

Így is lehet kapcsolatokat építeni.

Ha elkezded őket szívatni rossz híred lesz és máshova is kisebb eséllyel leszel fölvéve.

Nem voltam mindig mindenkivel jóban de mai napig van akivel ha egymásba botlunk az utcán mondja, hogy éppen felvétel van menjek hozzájuk ha szeretnék pedig 10+ évvel ezelőtt voltunk kollégák.

2023. jan. 15. 12:08
 27/30 A kérdező kommentje:
Hát nagyon nehéz. Én is úgy vagyok vele, hogy még bemegyek arra a hétre, de ennyi idő alatt nem lehet befejezni a projectet és jogosan mondhatja, hogy nem fizeti ki. (megteheti a szerződésünk alapján) nehogy átverés legyen, hogy visszanyerje magának a kifizetett két hét szabit. Mások mit mondanak?
2023. jan. 15. 12:43
 28/30 A kérdező kommentje:
De az is tény, hogy amúgy meg tényleg menjen már a fenébe.
2023. jan. 15. 12:46
 29/30 anonim ***** válasza:
Mit csináltál végül?
2023. okt. 12. 15:54
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Azóta már tiltották a kérdezőt vagy törölte magát.
2023. okt. 12. 17:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!