Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A főnököm ki akar rúgni, de...

A főnököm ki akar rúgni, de előtte még egy hetet adna, mert van egy számára fontos project amit azon a héten be kell fejezni. Ti megcsinálnátok neki?

Figyelt kérdés

Két dolog forog az agyamban.

Az egyik, hogy sokáig dolgoztam ott és tartozom ennyivel.

A másik, hogy ez full átverés. Lekaszálja a fontos projectet aztán elzavar, csinálja meg neki a halál.

A kirúgás oka amúgy az hogy túl jó dolgom volt a cégnél és szétmartak a kollégák + volt aki pályázott a pozíciómra.

Arra is gondoltam hogy esetleg zsarolható hogy megcsinálom neki de csakis akkor ha nem rúg ki.

Azt tegyük hozzá hogy most két hét fizetett szabadságot kaptam decemberben, két hetet meg dolgoztam csak valamelyik kolléga újévi ötlete lehetett hogy mindenképp kirúgat. Szóval a főnök korrekt volt, a kollégák csinálták meg a problémát.

+ azért is gondoltam. Hogy ha a helyembe jönne az új, ne legyen neki könnyű a váltás, mert most nagyon azt hallottam, hogy menne nekik is. De lehet pont azzal tudnám magam (talán) megtartani ott, ha a legjobb tudásom szerint csinálnám meg ezt az utolsó projectet ahogy senki sem tudja.

Amúgy meg a főnök tényleg korrekt volt mindig.

Tehát ha nem csinálom meg az új pályázó meg beleharap a fűbe lehet visszahívna a főnök. Ha megcsinálnám akkor meg már kitojtam neki az aranytojást.

az hogy ez probaido-e vagy nem stb jogi hatterek ilyenek nem erdekel. az erdekel h ti mit kezdenetek ezzel a "fontos" hettel? azert ez nekem is +1 hét fizu. Meg talan meg lehetne vele fogni.

2023. jan. 14. 11:59
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Még mnidig nem értem, hol rendes a főnök, ha kirúg. És miért tartozol te bármivel? Végkielégítés nem jár mindig, neked jár? Felmondási idő hogy is van? Ha tényleg korrekt és rendes, akkor meg kellene vele beszélni, hogy miért rúg ki és hogy gondolja ezt, hogy azért még projektet csinálj neki? Én amilyen h.lye vagyok, megcsinálnám, lelkiismereti okokból, de minden más normális ember elmenne táppénzre :D
2023. jan. 14. 15:42
 12/30 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom másnál hogy van, nekem munkaszerződés alapján 9 havi fizetés jár ha kirúgnak plusz a törvényben előírt végkielégítés.
2023. jan. 14. 16:05
 13/30 anonim ***** válasza:
89%
Ha programozó vagy, csináld meg úgy a feladatot, hogy nyolc napig működjön, aztán "mosod kezeidet", - nem a te problémád, hogy valamiért nem működik az, ami addig működött. Nem kell zsarolni, nem kell semmit csinálni, - leáll a program és sorsára hagyod vele a főnöködet! Ennyi, - mert a többi nem a te problémád!
2023. jan. 14. 16:33
 14/30 anonim ***** válasza:
71%
12. Woww. Nekem nem járt semmi.
2023. jan. 14. 16:58
 15/30 A kérdező kommentje:
nem programozás. de jó ötlet a trójai faló. Hát nehéz ügy. Határozott idejű szerződés amúgy ami nem lesz meghosszabbítva.
2023. jan. 14. 18:58
 16/30 anonim ***** válasza:
79%
#13 te programozó vagy? A program nem azt csinálja amire beprogramozták? Ha egy olyan programot csinálsz ami X nap múlva működésképtelen lesz, akkor bele van kódolva már a készítésekor az az elem amitől működésképtelen lesz, ez pedig szabotázs. Még ha a programozás példáján kivitelezhető is egy ilyen dolog, nem biztos hogy a kérdező esetében is. Kérdező te pedig ne legyél hülye. Vagy csináld meg, vagy ne, de ne csinálj olyan dolgot amit majd később felhasználhatnak ellened (zsarolás, szabotázs, szándékos károkozás, meg minden más hülyeség), mert saját magadat fogod lejáratni vele. A munkaviszony végével nem szűnik meg a felelősséged, sem a felelősségre vonás lehetősége. Max. kirúgni már nem tudnak érte, ha nem vagy ott.
2023. jan. 14. 19:04
 17/30 A kérdező kommentje:
Hát igen. Utolsó. Koszi. A szabotazs inkabb az amit a tobbiek hajtottak vegre ellenem ezzel pedig a cegnek is kart okoztak. De ha ilyen buta a fonok h enged nekik akkor engedjen.
2023. jan. 14. 19:38
 18/30 anonim ***** válasza:
Tuti nem cisnalnam meg neki.
2023. jan. 15. 08:52
 19/30 A kérdező kommentje:
baratok, csalad mind azt mondja h csinaljam meg.
2023. jan. 15. 10:05
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Az nem kirúgás ha lejár a határozott idejű szerződésed ezért végkielégítés sem jár.
2023. jan. 15. 10:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!