Aláírnál egy 10 hónapos határozott idejű munkaszerződést?
10 honapig lenne munkám. Ha megérné. Azalatt pályázgatnék más helyekre is.
Minimálbéres vacakkal nem kötném le magam fix időre.
Nagyon sokan ilyen szerződéssel dolgoznak, nem mindegy milyen munkahely milyen munka, hosszabbítható szerződés stb stb, szóval túl kevés infó.
De szóbeli ígéretre ne nagyon alapozz.
Miért nem határozatlan idejű szerződést ajánlanak ha úgy is hosszabbítanának?
Határozatlan idejű szerződésen mit lehetne hosszabbítani...?
Határozottat akkor szoktak, ha pl. kismamát kell pótolni addig, amíg vissza nem jön.
4-es Azt írta a posztoló, hogy határozott szerződést iratmának alá vele amit megígérték, hogy meyghosszabítanak, ezért kérdeztem ha megígérik, hogy hosszabbítanak ha lejár akkor miért nem határozatlan idejűt akarnak kötni vele.
Így remélem már érthető.
Én nem. Nem mennék olyan helyre ahol határozott idejű a szerződés. Maximum akkor, ha arról van szó, hogy van egy nagy "projekt" ami, ha elkészül akkor nem bánnám, ha újra állást kellene keresni.
De úgy nem mennék, hogy például egy adott cég ott van és ugyan azt csinálja 10+ éve, de annyira nem "bízik" bennem, hogy határozatlan szerződést adjon. Legyen próbaidő, de nekem ne lebegjen a fejem felett havi szinten a stressz, hogy "na akkor mikor leszek munkanélküli" mert mondjuk a 10 hónap után csak újabb 4 hónapra hosszabbítanak, érted? Mert vannak ilyenek helyek is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!