Hogy ítélhetnek el az emberek egy 10 hónapos kislányt?
Tegnap délután a 10 hónapos kislányommal elmentünk egy játszótérre, hintáztattam.
Ott volt egy másik család is. Egy apa, anya és 3 kislányuk.
nem sokkal késöbb az egyik kislány kb. 7 éves volt. Kukucs játékot játszott a kislányommal, majd hallom a háttérben, hogy az anya a nagyobbik kislánynak azt mondta, hogy megyünk haza mivel a néni barna és veszélyesek. A kislány nem akart menni azt kérdezte az anyjától, "hogyha a barna néni elmegy akkor utána visszajövünk?" Nagy nehezen az anya beültette a hintába a kisebbik kislányt persze rám fintorgó arcal, majd az apa erre hangosan rászolt a középső kislányra, hogy hagyja, ne beszéljen, játszon az én 10 hónapos kislányommal. majd erre kivettem a kislányomat a hintából és hazavittem.
Nagyon rosszul esett.
Félek, hogy a kislányomat majd megbélyegezik, hogy a bölcsibe,oviba, iskolába a származása miatt lenézik, kiközösítik, nem foglalkoznak vele.
Nem mindenki egyforma 26 évesen szültem az egyetlen kislányomat. Tanultam, dolgoztam, ahogy a többi ember. Nem élek szegénységben. Mindenem amim van munkából lett meg. Mégis megtanultam, hogy én csak egy cigány vagyok. A kislányom az apja származása után szőke, fehérbőrű és kék szemű.
Mégis miattam elitélik, mert másabb a bőrszínem.
félsz tőle? :D ez így lesz, alap. Figyelj, nem te tehetsz róla. Ha így hatott rád, meg az írásod alapján is normálisnak tűnsz. Normálisnak neveled, nem lesz gond, főleg később gimiben. HA NORMÁLIS lesz. Első ránézésre, vagyis az előítélet azért alakul ki, mert ez egy állatoknál is meglévő ösztönös védelmi mechanizmus. Ezt a cintányérok maguknak köszönhetik, hogy rájuk nézve a kés hegye ugrik be, meg a tavesz muraklo szlobodana rampek. De ma már sokkal nyitottabb a társadalom, főleg mire felnő. Akik így viselkedtek veled, azok nagyon maradiak és szerencsére kihaló félben.
Én pl nem is tartom magam előítéletesnek, csak elővigyázatosnak. Nem mondom, hogy minden cig megszúrkál, csak azt, hogy nem szabad elfelejteni, hogy megszurkálhat és fel kell rá készülni, de nem kell előre elítélni, mintha már meg is szúrt volna. Ez az értelmes hozzáállás, és egyre több van belőle, pedig én is úgy nevelkedtem, hogy fúj gicányok, fúj zubik.
26/F
Ne foglalkozz velük
Halistennek nem mindenki ilyen előítéletes és gyökér
Egyik füleden be másikon ki
Tudom nehéz és rossz de nem tehetsz mást
Ne figyelj rájuk
Halistennek nem ez a jellemző
Én is rengeteget járok játszótérre mindenfelé a fiammal de soha nem tapasztaltunk ilyet
Ha roma származásúak is voltak ott mindig együtt játszottak a gyerekek és ugyanúgy beszélgettek a szülők
Bár kitalált sztori, de honnan tudod, hogy azt az anyukát nem pont cigánygyerekek lökték ki a hintából kiskorában...?? Sokszor, rendszeresen.... VAgy más atrocitásokat szenvedett el tőlük, oviban, suliban.
És joggal félti a gyerekét. Ez nem előítélet, hanem ÉLETTAPASZTALAT. Amit továbbad a gyerekének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!