Beszélnétek így a bérről?
Minimál bérrel vettek fel pályakezdő diplomásként. 260 ezer volt a bruttóm. Emeltek szeptemberben 300 bruttóra.
Beszéljek a főnökkel erről, hogy legalább amit emelt azt adja meg most is?
Itt akkor emelnek ha te szólsz.
"Itt akkor emelnek ha te szólsz."
Ha ez így lenne, akkor mindenki minden nap/minden héten/minden hónapban szólna, és mindenkinek minden nap/minden héten/minden hónapban emelnének.
(és akkor ez lenne a világ legjobb helye, ennek hamar híre menne - a 21.században, az internet világában élünk, ha valami történik a világban, ami döntő jelentőségű, arról 5, max. 10 percen belül a világ túlsó végén is tudnak, kivéve az elmaradott világrészeket kb. mint Fekete-Afrika, Irak, Irán, stb.) és mindenki oda akarna menni...
Ha szeretem a helyet, beszélnék, ha nem, keresnék új állást.
De ennyiért biztos nem dolgoznék.
Hát Neked kell ismerni a főnököt meg a munkahelyi kultúrát.
Én úgy gondolom, hogy mindenképpen érdemes szólni, mert ha nem szólsz, hogy valamit szeretnél, akkor nem fogják tudni. Lehet rögtön nem lesz meg a hatása, de elképzelhető, hogy a következő "pénzosztáskor" majd eszébe fog jutni, hogy Te már szóltál korábban is.
Nem úgy kell érteni, hogy minden hónapban emelnek hanem kb félévente.
Szeretem őket mert mellette tudok tanulni, mesterszakot kezdtem el. Jó alapokat adnak, csak hát a pénz kevés.
Magán vállalkozó, itt nincs semmi más csak a fizetés. Semmi szépkártya, bejáráshoz támogatás semmi. Csak a havi bér és ennyi. Ami tényleg kevés más helyekhez képest. Mert ha legalább szép kártyán adni valamennyit nem morognék. De a 200 ezer amit kapok semmire nem elég. Kifizetem az albérletet és fillérezek hónap végéig.
Az mondjuk jó ha mellette tudsz mesterszakozni. Meggondolandó emiatt. De szólni mindenképpen érdemes. Mondd el hogy filléres gondjaid vannak már ezek mellett az árak mellett.
Mindenesetre tök jó hogy mestreszak mellett már gyakorlatot szerzel. Szüleid már nem támogatnak? Csak mert ha még tanulsz akkor még szoktak.
Június óta vagyok itt. Támogatnak!! De ők sem állnak jól anyagilag.
Rendszeresen kapok tőlük is pénzt stb.. de június óta most jött össze jogsira a pénz. Azt is elkezdtem.
MIndenképpen beszélj a főnökkel, hogy bár szeptemberben kaptál emelést az infláció és a minimálbér emelése miatt a fizetéseden most is kellene emelni.
Mivel nyáron kezdtél az emelést szeptemberben azért adták mert letelt a próbaidőd és már rendesen fel vagy véve. Azóta nagyon elmentek az árak, volt minimálbér emelés is.
A garantált bérminimum 260000-ről nőtt 296400 Ft-ra, a te mostani béred megint nem magasabb mint a bérminimum. Pedig azért emeltek rajta mert többet ért nekik a munkád.
Ha ezt a kb. 35000Ft emelést megadnák most is akkor lennél ott ahol szeptemberben voltál. Ennek kellene lennie az elvárásodnak béremelésben.
természetesen vannak a lehetőségek, hogy mennyit tudnak adni belőle. Itt kellene megbeszélnetek mi legyen.
Kialkudhatsz velük egy 20 ezres emelést mostantól vagy megbeszélhetitek, hogy csak márciustól tudják emelni a béredet de akkor már majd 35-40 ezerrel, vagy valami más megoldást, hogy most emelnek 15 ezret, júniusban meg még azon is emelnek majd 30-50 ezret.
Te kérd a béremelést mindenképpen, de legyél kompromisszum kész is egyben. Azért adtak neked a garantált bérminimumhoz képest magasabb bért mert ők is azt találták megfelelőnek, akkor most is legyen magasabb a béred legalább annyival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!