Munkahelyi baleset során nem kértem jegyzőkönyvet viszont elmentem az úgyeletre és..?
Ezt a legtöbb tetves munkáltató eljátssza munkahelyi baleset esetén.
Ne légy madár!
Az igazat mondd, legyen jegyzőköny, ne hagyd mefélemliteni magad a munkáltatótól, mert csak bukhatsz rajta. Elveszted a téged megillető táppénzt, nem gyógyulsz meg rendesen, mert nem pihened ki, az a koszos féreg döbrögi meg majd röhög a markában és büntetlenül üzemeltet tovább egy munkabiztonsági szempontból kétes céget.
Nem fogja senki ellenőrizni. Ha a sérülés miatt nincs 3 napot meghaladó táppénz, akkor se jelentenék a munkavédelmi hatóság felé, ha lett volna jegyzőkönyv.
Én munkavédelmi szakmérnökként mindenkinek azt ajánlom, hogy mindig vegyenek fel jegyzőkönyvet a balesetkor, mert ha a sérülés pár nap után rosszabbodik, akkor kellhet. Ha emiatt kivizsgálják a balesetet, az esetleg segíthet abban, hogy többet-mással ne forduljon elő.
Ha nincs jegyzőkönyv és későbbi állapotromlás miatt mégis kellene, akkor jogszabály szerint megfordul a bizonyítási kötelezettség, és a munkavállalónak kell bizonyítani, hogy üzemi baleset érte.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!