A munkahely választja meg kik leszünk, és hol lesz az életünk?
Én nem vagyok elégedett a 250.00Ft fizetésemmel és azzal, hogy nincs saját kertes jól felszerelt házam.
Én úgy nőttem fel a két tesómmal, hogy sose volt semmink, rozsdás bicigli se normális ruhák se pénz, a szüleink nem törekedtek valahogy rá, én így nem akarok gyereket vállalni se családot alapítani.
Apám szerint bolond vagyok és nagy álmokat kergetek, elég egy omladozó paraszt ház és egy rozsdás 20 éves Suzuki a boldogsághoz.
Nekem nagy álmom egy jól felszerelt ház, egy megbízható alacsony fenntartású utazó autó és boldog élet 1 vagy két gyerek.
Ti mit gondoltok erről?
Hogyan nőttetek fel?
A mai tényállás szerint ehhez kelleni fog egy jól kereső hiányszakma pl IT de ahhoz nagyon sokat kell tanulni vagy vállalkozás ami rizikós és alap tőke is kell hozzá.Az pozitív hogy nem akarsz lent ragadni a szüleid legalja színvonalán csak ebben az országban nem megy ez könnyen.
Nem agyonfizetett hiányszakmában max akkor lesz saját nem lelakott,nem humbukfalvi házad ha 40-50 éves korodig szétdolgozod magad és csak a kötelezőkre költesz.
Az álmaiddal nincs gond, de az álmok valóra váltásához jobban fizető állást kéne keresned. Minél előbb, annál hamarabb lehet esélyed valóra váltani az álmaidat.
Ne nézd meg a mai ingatlan árakat és az alapján számold ki, hogy mennyit kéne ahhoz keresned és meddig tartana összespórolnod, hogy megvehesd az álmaid kertes házát.
Számolhatsz persze hitellel is, csak ne felejts el alaposan utána számolni, hogy meddig kell törlesztened.
Viszont azt se felejtsd el, hogy nem csak a bevétel számít, hanem az is, hogy mennyit takarítasz meg belőle. Ha a nagyobb fizetésből többet költesz kényelemre, mert "már megengedheted magadnak", akkor lehet, hogy kevesebbet tudsz belőle megtakarítani, mint a korábbi kevesebb pénzből.
Érdemes utána számolni, hogy mit engedhetsz meg magadnak:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!