Illik-e jelentkezni egy állásra, ha közben van állásod?
Így a legjobb jelentkezni máshova a te érdekedben,normális munkáltató nem akad fel ilyenen,ha igen akkor hagyd a fenébe,ne pazarold az idődet egy legalja helyen.Sokkal jobb mint munkanélüliként mert nem vagy annyira kiszolgáltatva,ha nem jó az ajánlat simán otthagyod őket.Max akkor lehet rossz ha több mint 30 nap a felmondási időd.
Nekem egyszer volt hogy a főnököm megtudta hogy jelentkeztem egy màsik helyre ahova nem vettek fel de azért mert pont ismerőse volt az interjúztató,ez azért nem általànos(amúgy se lett belőle semmi)
"Illik-e jelentkezni egy állásra..."
Ez nem illendőség kérdése, hiszen ha az ember váltani akar, vagy van jobb állás, akkor oda megy. Szerencsére keresik az embereket, és hidd el kérdező, hogy nem fogják hívogatni a volt cégedet. Interjún persze megkérdezik miért akarsz váltani, de pl én elmondtam, hogy nem jött be az előző, mert olyan kollégákat fogtam ki akik szivattak. Ettől még simán felvettek volna, és be is hívtak próbamunkára, csak közben kaptam jobb ajánlatot. De szerintem innen is megyek tovább ;)
Hány éves vagy?
Ez annyira alap, hogy fel nem fogom a kérdést.
Nem illik, de azt sem illik, hogy egy munkáltató b@szik válaszolni, visszajelzést küldeni a munkakört betölteni szándékozónak - pl. arról, hogy ne várjon tovább, mert nem őt választották az adott munkakörre. Azt sem illik, hogy nem vesznek kategorikusan emberszámba korcsoportokat, - gyakorlatilag nem tekintenek emberként azokra, akik csökkent munkaképességűek vagy elmúltak 40 évesek...
Sok minden nem illik, - és csak válaszlépés a munkavállalók részéről, hogy nem várnak éveket ilyen link szemétládákra...
Illik, sőt ha nem vagy elégedett a jelenelgi munkahelyeddel, akkor érdemes is.
Az önéletrajzodban jelöld meg, hogy jelenleg hol dolgozol. Ha nem is releváns a munkakör szempontjából, legalább azt látják, hogy x ideje dolgozol. Az interjún egyébként szóba jöhet a jelenlegi munkád, miért nem vagy elégedett/miért váltanál.
A jelenlegi munkahelyedet 99,99999%, hogy nem fogják felkeresni, mert egyébként is ha random felhívnák a cég kp.-i számát szinte kizárt, hogy tudnának nekik kiadni ilyen infót. Ahol referenciát kérnek az előző munkahelyről, azt előre jelzik, illetve kontaktokhoz kérnek adatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!