Jelentkezni szeretnek egy allasra. De az alabbit nem ertem. Pontosan mirol van szo?
Meg elegge kezdo vagyok a munka vilagaban.
Az allas megkövetel egy erkölcsi bizonyítványt ami mar folyamatban van illetve idezem
'nyilatkozat arrol, hogy a jelentkezovel szemben nem a Gyvt. 10/a. (1) bekezdes e, ponzjaban meghatarozott ok nem all fenn'
Ezt a nyilatkozatot pontosan hogyan tudom kiallitattni, vagy ez olyasfajta amit magam kell kiallitanom, tehat en irom meg? Mint pl azt hogy a szemelyes adataim kezelesehez hozzajarulok?
Az erkölcsi igénylésénél nincs ilyen bejelölhető pont? Nem tudom, mert nekem régen kellett már igényelni erkölcsit, és erre nem volt szükség, nem olyan munkakörben dolgozom.
Erről van szó egyébként:
Teendők:
1. Megnézni a guglin, hogy milyen törvény a Gyvt. (gyermekvédelmi?), mi a száma.
2. Felmész az njt.hu-ra,beírod a keresőbe a Gyvt. évszámát és számát, majd megnézed, hogy a hivatkozott paragrafus, bekezdésmi is pontosan.
Gyermekvédelmi rendszerben nem foglalkoztatható az a személy,
e) akinek szülői felügyeleti jogát a bíróság jogerős ítéletével megszüntette, valamint akinek szülői felügyeleti joga - a gyermek örökbefogadásához való hozzájárulás kivételével - a gyermek nevelésbe vétele miatt szünetel.
Ezt igazolja-e az erkölcsi bizonyítvány? Ha nem, akkor saját nyilatkozat.
egy jobb mukahelyen(bármi is az) a kérdező HR-es már mindent tud a jelentkezőről, mire odaül a vallatószékbe.
Nem kell bonyolítani, mondenrenbátran írd, hogy nincs eljárás, stb..
Majd szól(ha szól) hogy mit szeretne még tudni
Az a legfontosabb, hogy tartsd a szemkontaktot, ne tördeld a kezed, légy laza, ne dadogj, ne süketelj, és csak arra válaszolj, amit kérdeznek. Lehetőleg igennel/nemmel.
Van egy érzésem, hogy nincs gyakorlatod még, mert akkor nem itt kérdezgetnél.
Nem hiszem, hogy van erre a kérdésre rossz megfejtés. Ha írták, hogy nyilatkozat kell, akkor beadhatod külön, vagy beleírod az életrajzba és majd szólnak, ha külön nyilatkozatot kérnek. Tartalmilag egyenértékű a kettő, formailag meg majd a cégen múlik, hogy ők hogyan akarják adminisztrálni.
Egyébként ilyen helyzetben érdemes lehet megkérdezni a cég HR-esét, hogy ők pontosan milyen formában szeretnék.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!