Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha nem érvényes a tb kártyám...

Ha nem érvényes a tb kártyám tudok jelentkezni az állásra?

Figyelt kérdés
Mert nem fizetem mert nem volt munkám.Milyen hátrányom lesz jelentkezésnél?

2022. jún. 12. 22:30
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A jelentkezésnél semmi. De ahogy elkezdesz dolgozni, a nav küldi a letiltást, utólag behajtja a tartozást.
2022. jún. 12. 22:33
 2/10 A kérdező kommentje:
Ok utolag be fizetem csak nem értem miért nem lehet szüneteltetni tb kártyát.Mert ez csak főlösleges + munka meg burokrácia.Én se jó kedvemből nem fizetem de nyilván addig elátást se vesszek igénybe de akinek nincs munkája az 8800 ft hó is számit mert már annyi 1 hónapba.
2022. jún. 12. 22:41
 3/10 anonim ***** válasza:
78%

Miből éltél?

Sehol a vilagon nincs olyan, h csak akkor fizetsz ha ellátást veszel igenybe.

Ez egy biztosítás. Fizetni kell folyamatosan.

2022. jún. 12. 22:43
 4/10 anonim ***** válasza:
A Nav nem enged el ilyesmit egyébként? Eleve nem volt munkád.
2022. jún. 12. 22:45
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel vitatkoznél #4.

Ismerősömnek 180 ezer gyűlt össze.

Munkanélküliben javasolták neki írásban kérje, hogy elengedjék a tartozását szociális alapon.

Simán el engedték.

2022. jún. 12. 22:49
 6/10 anonim ***** válasza:
4. Önkormanyzattól lehet kervenyezni a fizetes átvalllasát. De utólag nem!
2022. jún. 12. 23:04
 7/10 A kérdező kommentje:
Ha nem vesszem igénybe ez le huzásnak hangzik inkább kaját vennék abbol 8800 ft amig nincs munkám.Amerikába is csak az fizet aki beteg nem az aki nem.
2022. jún. 12. 23:07
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

[link]

".....Érdemes tudni, hogy a fizetési nehézségek ellenére van megoldás,

AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSI JÁRULÉKOT TÖBBFÉLEKÉPPEN IS KIVÁLTHATJUK.

A lényeg, hogy a rászorulóknak ilyenkor igencsak proaktívnak kell lenniük, vagyis az ő feladatuk, hogy minden esetben utánajárjanak, és a megfelelő hatóságnál kérvényezzék az őket megillető állami segítséget.

Alapvetően három lehetőség él fizetési nehézségek esetén:

vagy az általunk felkeresett, területileg illetékes kerületi vagy járási kormányhivatal állapítja meg a szociálisan rászoruló státuszt, így nem kell fizetnünk;illetve ugyanúgy a járási hivatalnál kérvényezzük az aktív korúak ellátását, amely jogosultságot biztosít az ingyenes állami egészségügyi ellátásra;vagy jelezzük a NAV felé, hogy találtunk például egy rokont vagy barátot, aki átvállalja tőlünk az egészségügyi szolgáltatási járulék befizetését."

2022. jún. 12. 23:07
 9/10 anonim ***** válasza:
78%
7. Aha... lehúzás... egy sima lábtörés százezerbe fajhatna..... vagy egy szívproblema műtét milliókba!
2022. jún. 12. 23:09
 10/10 anonim ***** válasza:
Hogy a kérdésre is legyen válasz, semmi problémád nem lesz.
2022. jún. 13. 00:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!