Melyik a jobb szerintetek, ha egy munkakörben semmi dolgotok nincs, max napi 1-2 óra munka, a többiben úgy kell csinálnotok mintha dolgoznátok, vagy az, ha túl sok munkátok van, és az egész napot végig dolgozzátok folyamatosan?
(egyik esetben sem beszélhetünk Home Officeról, mert akkor alibizni könnyebb nyilván :D)
Onnan jutott eszembe a kérdés, hogy velem ez pont megtörtént, volt egy munkahelyem, ahol ha volt is dolgom, akkor max napi 1-2 óra, semmi stressz, a nap többi részében kávézgattam, internetezgettem amikor nem figyeltek, meg telefonoztam, egy idő után viszont majd belehaltam, ha reggel elindultam, már utáltam az egészet, konkrétan a fejemet tudtam volna verni egész nap a falba.
Váltottam, most sokkal jobban keresek, viszont minden percben dolgoznom kell, olyan határidőkkel dolgozom, amik nagyon rövidek, nagyon nagy a pörgés, nagyon nagy a stessz, néha van túlóra is, lehet így utólag belegondolva inkább választanám a láblógatós pozíciót, kevesebb pénzért.
Ti hogy döntenétek?
Én is az elsőt választanám.
Dolgoztam a másik helyzetben is. Az se rossz leköti az embert csak egy idő után már sok amikor természetesnek veszik, hogy mindent elvégzel és még sokszor homeofficeba be kell fejezni hazavinni az az napi felőadatokból...
Ellenben most a 8 órás munkaidőmben a napi munkám kb 4 óra alatt elvégezhető, így a maradék időmben meg tudom tervezni a bevásárlást, vagy, hogy milyen filmet nézzek meg este és még nyelvtanulásra vagy önképzésre is marad időm.
Úgyhogy értelemszerűen helyzettől is függ.
Egyértelműen az elsőt választanám abban az esetben ha az üres időben megoldható a számítógép, laptop telefon használat vagy nyelvi anyagok olvasása.
mivel a magyar társadalom ideggyenge, és nem tanulta meg a flowállapot használatát, és elengedni a várakozást , így az másodikra szavaz a többség.
pedig az 1. sokkal előnyösebb.
Sok meló a jobb főleg ha több a fizetés
A másiknak semmi értelme
Nekem is volt már részem mindkettőben. Mindennap be kellett járnom és nem volt mit csinálni..(közszféra)
Most multinál dolgozok, pörgés van, de nem kell bejárnom és csaknem duplaanmyit keresek mint a "nyugdíjasmelóban"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!