Az mitol lehet hogy valaki sose kezdeményez kézfogást?
Ilyet én is ismerek. Bár mondjuk munkás ember mindig tiszta kosz a keze, ő annyival letudja, hogy “CSÁ XYZ”, gondolom nem akarja, hogy én is tiszta olaj stb.. legyek. Én kezet nyújtok neki mert nem érdekel ha olyan lessz az enyém (később úgyis) ennyivel megtisztelem. Nála mondjuk ez nem bunkóság.
De van olyan is aki akkora embernek tartja magát, hogy ő csak a vele egy szinten lévőkkel fog kezet a lentebbieket nem tiszteli meg. Vagy nincs jó viszony köztetek, ha jóban lesztek utánna nyújtani fogja. Ezek az én tapasztalataim.
Nem vagyok kézfogáspárti, s úgy gondolom, hogy a Coviddal ennek már ki kellett volna futnia a szokásokból.
Most, hogy felmerült ez a téma, megkérdezem, a férfiak a nőkkel miért nem fognak kezet?
Előttem írták, hogy a kézfogás a tisztelet jele.
Ha a nőkkel nem fognak kezet, akkor őket nem tisztelik?
Nem szereti alapból az érintkezést; nem "tanulta" (????) meg, hogy ez egy konvencionális h*e "szokás"; nem érdekli a konvencionalitás.
Én sem kezdeményezek, mert nem szeretem az érintkezést alapból, kiakorom óta.
5
Mert illemszabály, hogy férfi nem nyújt kezet nőnek, ugyanis pont hogy az a tiszteletlenség. A nőnek kell kezdeményeznie a kézfogást a férfi felé.
Lehet hogy kényszerbeteg, kovid parás vagy OCD-s.
Én se szeretek kezet fogni, de én baráti csalódás miatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!