Németországban élő és dolgozó magyarok ki hogy jön ki a fizetéséből?
Agyalok, hogy ki kellene menni Németországba dolgozni. Ki milyen munkával keres pénzt mennyi általában a rezsi és mennyi marad meg hó végére?
Hazajárás hogy van megoldva, értem itt azt hogy mennyi időközönként.
Jelenleg kettő területen gondolkodok mint munkahely. Valahol hegeszteni vagy "futárkodni". Hegesztésben csak co2 védőgázzal (van 4 eljárásra bizonyítványom, de ez megy a 4 közül a legjobban) 4 évet dolgoztam mint hegesztő. Habár kezdőnek mondanám még magam.
A másik opció hogy egy 3.5 tonnás gépre mennék esetleg futárkodni pl gls vagy dpd.
Volt már valaki ilyen cipőben? Ki hogy vágott neki?
Akkor ha azt nézzük ugyan ott van az adott illető. 1800 euró kint ebből lejön szállásra és kajára a pénz. Nem sok marad kb 1000 euró ebből még lejön a hazautazásnak az ára ami kb 250 euró és akkor marad 750 euró. Hazautazást én 3 hetente nézem persze ha ez megoldható. Ebből még következik az hogy ha havonta hazajárás van akkor kb 2000km eleve beleforog az autóba plusz a kinti szállástól az utazás a munkahelyre tegyük fel kb 20km (oda vissza 40) mert nem volt közelebb szállás a munkahelyhez akkor egy hónapban plusz kb 600km eddig akkor 2600km ami beleforog az autóba így ha teszem azt valakinek 15 évnél öregebb autója van akkor érdemesebb a 10 de maximum a 15 ezres olajcsere intervallumot betartani. Ha a 10 ezres intervallumot nézzük akkor 4 hónap alatt símán beleforog. Ez 4 havonta ha nem saját magának csinálja az illető akkor minimum 50 ezer Ft és akkor még nincsenek megemlítve egyéb költségek az autóval. (kint adnak a bejáráshoz támogatást?)
Én nem vágnék bele az 1800 eurót fizető állásba, de lehet rosszul látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!