Németországban élő és dolgozó magyarok ki hogy jön ki a fizetéséből?
Agyalok, hogy ki kellene menni Németországba dolgozni. Ki milyen munkával keres pénzt mennyi általában a rezsi és mennyi marad meg hó végére?
Hazajárás hogy van megoldva, értem itt azt hogy mennyi időközönként.
Jelenleg kettő területen gondolkodok mint munkahely. Valahol hegeszteni vagy "futárkodni". Hegesztésben csak co2 védőgázzal (van 4 eljárásra bizonyítványom, de ez megy a 4 közül a legjobban) 4 évet dolgoztam mint hegesztő. Habár kezdőnek mondanám még magam.
A másik opció hogy egy 3.5 tonnás gépre mennék esetleg futárkodni pl gls vagy dpd.
Volt már valaki ilyen cipőben? Ki hogy vágott neki?
Nincs perfekt angolom sem németem, angolul meg tudom magam értetni, németet szerintem meg lehet tanulni.
Mennyi egy havi kiadás egy személynek? Értem itt a lakbért, kaja, + egyéb felmerülő költségek.
Ausztriat tudom ha neked kell mindent fizetned szállás kaja, 2000 euro. De szar környek minimalis elet stb leviheted 1500 eurora.
Ha fizetnek szállást kaját akkor 1000 euro körül
1000 euro marad meg ha szállás kaját fizetnek?
Nem valami sok marad :/
Igen sajnos ott is drágább lett az élet.
És eleve ha adnak szállást és kaját akkor általában a fizetés is kevesebb, gondolom hogy ilyen szakmunkában gondolkoznál ott van ilyen bánásmód.
Szóval jól írták nem igazán éri meg.
Legalábbis hogy mennyire szar a tömegszállás és a kaja amit adnak, tehát kicsit munkásszáló érzés. Nyilván az a megmaradó 400 ezer forint biztos jobb mint amit itt kaphatsz magyarországon de nem annyira hogy megérje
Ezt nem mondanám, egy rokonom kint van ő keres 3000 euró körül, a felesége többet, kint élnek. Jó rendben ők ketten vannak egy rezsire, de ha csak a kevesebb fizetést nézzük a 3000 euró nem rossz (ez a nettó fizetés, ebből jön még le a rezsi).
Nehéz dilemma ez jó melóhelyet találni majd jó szállást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!